Batman'da köylüler kaçak elektrik için yol kesti

Batman’da kaçak elektrik kullanamayacaklarını anlayan köylüler, yenileme yapan ekiplerin çalışmasını engelledi.

Batman'da köylüler kaçak elektrik için yol kesti
Batman'da köylüler kaçak elektrik için yol kesti
Dicle elektrik tarafından enerji dağıtım hizmeti verilen 6 ilde başlatılan Örnek Köy projesine Batman merkez Zorköy'de ikamet edenler de katılmak istedi.

Bunun üzerine köylüler adına muhtar şirkete gelerek, bu konuda hazırlanan anlaşmayı imzaladı.

YENİ DİREKLER DİKİLDİ

DEDAŞ ekipleri köye giderek proje gereği eski elektrik direklerinin yerine yenilerini dikti, mevcut iletim hattını yeniledi, köyde aydınlatma çalışması yaptı. Bu arada, köye enerji sağlayan 8 trafo elden geçirildi.

Batman'da köylüler kaçak elektrik için yol kesti

KAÇAK KULLANAMAYACAKLARINI ANLAYINCA SORUN ÇIKARDILAR

Ekipler, elektrik şebekesini baştan aşağı yeniledikten sonra dün de elektrik sayaçlarını mesken dışına almak için bir kez daha Zorköy'e gitti. Ancak, sayaçların dışarıya çıkarılması halinde bir daha kaçak elektrik kullanamayacaklarını anlayan köylüler, DEDAŞ ekiplerini köye almadı. Tartaklanan, hakarete uğrayan ekiplerin talebi üzerine köye gelen jandarma ekipleri, olayların büyümesini önledi. DEDAŞ ekibi yaşananlar üzerine köyü terk etti.

Batman'da köylüler kaçak elektrik için yol kesti

JANDARMA MÜDAHALE ETTİ

DEDAŞ ekipleri, bugün yeniden jandarmaların aldığı güvenlik önlemi arasında Zorköy'e gitti. Ancak, ekipler bir kez daha köylülerin engellemesi ile karşılaştı. Köyün girişinde toplanan köylülerden bazıları taşkınlık yapınca, jandarma kısa süreli müdahalede bulundu.

“ŞİRKETİN İYİ NİYETİ SUİSTİMAL EDİLDİ”

Çalışmaları izlemek üzere köye gelen DEDAŞ Batman İl Müdürü Faruk İşlek, Proje Tesis Yöneticisi Bilal Altunç ve İşletme Tesis Yöneticisi Hüseyin Argunhan ile görüştü. Engellemenin devam ettiğini öğrenen İl Müdürü İşlek, 'Köylüler adına muhtar, uygulayacağımız Örnek Köy projesine ait anlaşmayı imzaladı. Köyün elektrik altyapısını yeniledik. Ancak sıra sayaçların mesken dışına alınmasına gelince köylüler, yaptıkları anlaşmaya uymayarak, ekiplerimizin çalışmasını engelledi. Burada şirketimizin iyi niyeti açıkça suistimal edilmiştir'' dedi.

Olayların büyümemesi için Dicle Elektrik Dağıtım ve jandarma ekipleri, tutanak tuttuktan sonra köyden ayrıldı.
Kaynak: İHA