AK Parti'li Özdağ Açıklaması 'HDP'yi Parti Olarak Kabul Etmiyorum'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, HDP’yi parti olarak kabul etmediğini söyleyerek, “O parti değil o terörist bir parti" dedi.

AK Parti'li Özdağ Açıklaması 'HDP'yi Parti Olarak Kabul Etmiyorum'
Özdağ, Karabük’ün Eflani ilçesine bağlı Kocacık köyünde düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri’ne katıldı.

Özdağ, bu topraklarda özgür yaşamak istediklerini ve bunun yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini söyleyerek, “Partiler araçtır, CHP’si, MHP’si, AK Parti’si araçtır, HDP’yi parti olarak kabul etmiyorum. O parti değil o terörist bir parti. Onlar ne zaman ’Tek vatan’ derlerse, ’Tek bayrak’ derlerse, ’Tek millet’ derlerse, ’Tek devlet’ derlerse o zaman milli bütünlük içerisinde siyaset yaparlarsa, o zaman neymiş Fırat’ın öbür tarafından Kürdistan kuracaklarmış, bu tarafından da beraber yaşayacakmış. Hadi oradan be. Bu topraklar Türkiye herkes yaşayacak. Kürdü, Türkü, Arap’ı, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si hep beraber yaşayacağız. Ama bu topraklarda başka bayrak dalgalandırmayacağız. Biz bu topraklarda başka bir isimle bizim topraklarımızı böldürtmeyeceğiz. Özerklikmiş, öz yönetimmiş, hepsi hikaye. Başlarına yıkacağız hepsini, devam ediyoruz" dedi.

Çözüm süreciyle onlara sürekli şans verdiklerini kaydeden Özdağ, açıklamasına şöyle devam etti:

"’Bırakın’ dedik, ’İnin dağlardan’. Atatürk de yaptı aynısını Ağrı isyanlarında, Dersim’de dinlemediler, Atatürk de aynısını yaptı. Hem Ağrı’da yaptı hem Dersim’de yaptı, Dersim’de 1938 sonrasını birazcık kantarın topuzu kaçtı, kurunun yanında yaş da yandı aynısını yaptı. Ama Turgut Özal da yaptı, Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit de yaptı, Abdullah Öcalan’ı asmayarak bekleme süreciydi, ’Acaba terörü önleyebilir miyiz?’ Çünkü bunun arkasında başkaları var, aynısını Recep Tayyip Erdoğan yaptı. 3 yıl sabrettik biz bunlara, elimizden geldiği kadar ’İnin dağlardan, silahlarınızı bırakın, terk edin Türkiye’yi başka ülkelere gidin, gelin bu ülkede beraber yaşayalım.’ Güneydoğu Anadolu’da ve Doğu Anadolu’da Türkiye’nin en büyük zengin maden yatakları var. Nikel, kurşun, çinko, Hakkari dağları dünya rezervinden daha fazla çinko ve kurşun madenleriyle dolu. Onun için bizi meşgul etmek istiyorlar. Şırnak’ta dünyanın en zengin en kalorili kömür madenleri var, 7 bin kalori burada. Çok ciddi şekilde ve orada dünyanın en önemli su kaynakları var. Fırat, Dicle, Murat, Aras, Çoruh, yukarıda dünyanın en büyük barajını yapıyoruz. İkinci büyük barajını yaptık, şimdi üçüncü büyük barajını yapıyoruz. Deriner’i yaptık, Yusufeli’ni yapıyoruz, Allah nasip ederse bitireceğiz ve Türkiye’de 1 milyon kişinin elektriğini oradan karşılayacağız."
Kaynak: İHA