AK Parti'li Erdem'den Pamuk Üreticisine Prim Müjdesi

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, pamuk üreticisine primlerin Mayıs ayı içerisinde ödeneceği müjdesini verdi.

AK Parti'li Erdem'den Pamuk Üreticisine Prim Müjdesi
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, yapılan görüşmeler ile pamuk prim ödemlerinin Mayıs ayı içerisinde yapılmasını amaçladıklarını söyledi.

Erdem,”Aydın dışındaki bazı illerimizde icmal listeleri daha tamamlanmamıştır. Bu yüzden pamuk prim ödemesi haziran ayında yapılacak diye söylenmişti. Biz de prim ödemesini mayıs ayında yapılması için gayret gösteriyoruz. Herkesin bildiği gibi Ak Parti İktidarından önce pamuk prim ödemeleri Ekim ve Kasım aylarında yapılıyordu. Üreticilerimizin isteği üzerine prim ödemeleri Mayıs ve Haziran aylarına çekilmişti. Üreticilerimizin tarlaya indiği ve masrafların arttığı bugünlerde prim ödemesinin yapılmasının çok önemli olduğunun farkındayız. Mayıs ayında ödeme yapılması için gayretlerimiz ve takibimiz devam edecek” dedi.

“2015 YILI PAMUK ÜRÜNÜ PRİM DESTEĞİ”

2015 yılı pamuk ürünü prim desteği ödemesi konusuna da değinen Erdem,”2015 yılı prim ödemleri için Bakan Yardımcımız Sn Mehmet Daniş ve Tarım Reformu Genel Müdürü Sn Metin Türker ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Aydın İl Müdürlüğü’nün hazırladığı icmal listeleri yarın özel kurye ile Bakanlığa iletilecektir” şeklinde konuştu.

“TARIMSAL DESTEKLEME MİKTARLARI”

Aydın Ak Parti Milletvekili Erdem tarımsal destekleme konusunda ise,” Resmi Gazetede 2016 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı ile destekleme miktarları belirlenmiştir. Bunlardan bazıları, pamuk primi 75 kuruş/kg, dane mısır primi 2 kuruş/kg, zeytinyağı primi 80 kuruş/kg, 4 ay ve üzeri buzağı primi 350 TL/baş, Soy kütüğü primi 500 TL / baş, Yonca primi (sulu) 60TL/da/yıl, Yonca primi (kuru) 35 TL/da/yıl, silajlık mısır primi (sulu) 90TL”dir” dedi.

Kaynak: İHA