25 Genç Girişimcinin Sertifika Heyecanı

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Çarşamba Ticaret Borsası’nın ortaklaşa kurduğu Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi’nde gerçekleştirilen Genç Girişimci Eğitim Programı kapsamında 25 kursiyere sertifikaları verildi.

25 Genç Girişimcinin Sertifika Heyecanı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Çarşamba Ticaret Borsası’nın ortaklaşa kurduğu Bölgesel Kalkınma Proje Ofisinde İŞKUR ve KOSGEB’in aracılığıyla gerçekleştirilen Genç Girişimci Eğitim Programı’nda 70 saatlik eğitim gören 25 girişimci adayı için sertifika töreni düzenlendi.

Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa Samsun İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, ticaret odası ile ticaret borsası yönetim kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Programda konuşma yapan Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Müdürü Ayfer İlhan, “Kurs süresi boyunca genç girişimcilerimiz kararlılıkla eğitim gördüler. Kendilerine girişimci ruhları ve kararlılıkları dolayısıyla kutluyorum. Kursiyerlerimize iş yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

Ardından konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, girişimcilik eğitimi alan 25 kursiyere ve eğitimin başlatılması aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programda konuşan İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan ise Samsun’da İŞKUR olarak 13 bin 138 kişiye aylık verildiğini belirterek, “Devlet Samsun’da en büyük işveren. Burada birçok fabrikadan daha büyük potansiyele sahip. Buradaki yükü de bizim üzerimizden alacak olan genç girişimciler olacak. Burada da meslek faktörü devreye giriyor. Ülkemizde en büyük sorun işsizlik gibi görünse de, maalesef en büyük sorun mesleksizlik. Meslek seçiminin doğru bir şekilde yapılması halinde başarılı sonuçlar elde edileceğine inanıyorum” diye konuştu.

İŞKUR Müdürü Kılıçaslan’ın ardından konuşan KOSGEB İl Müdürü Ahmet Durmuşoğlu da girişimci adaylarının sunacakları iş fikirlerinde yakından ilgileneceğini belirterek kursiyerlere başarı dileklerinde bulundu.

Programda son olarak konuşan Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, ilçeye kurulan Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi’nin büyük katkılar sağlayacağını inandığını belirterek, “Çarşamba’ya kazandırılan Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi’nin ilçeye büyük faydalar sağlayacağının kanaatindeyim. Buraya bu ofisi kazandıran Ticaret Odası Başkanımız Ahmet Yılmaz ve Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Eğitim gören 25 kursiyere sertifikalarının verilmesinin ardından kursiyerlerle birlikte pasta kesimi yapıldı.
Kaynak: İHA