Taşdelen Açıklaması 'Biz Kimseyi Ötekileştirmeyiz'

Açtığı kurslarla, düzenlediği etkinliklerle Çankayalıların uğrak yeri olan Çankaya Evleri yılsonu etkinliklerine başladı.

İlk olarak Mürsel Uluç Çankaya Evi’nde yapılan etkinliğe katılarak bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çankaya’nın Cumhuriyetin kalbi olduğunu kimseye unutturmayacağız. Biz insan ayırt etmeyiz. Kimseyi ötekileştirmeyiz” dedi.

Meslek edinme ve hobi kurslarıyla Çankayalıların kendini geliştirebildikleri, yeni dünyalar keşfettikleri mekanlar olan Çankaya Evleri’nde yıl sonu etkinlikleri başladı.

İlk olarak 12 yıldır hizmet veren Mürsel Uluç Çankaya Evi’nde başlayan yılsonu etkinliklerine, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Namık Kemal Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yılsonu etkinliklerinde katılımcılar için keyifli gösteriler hazırlayan kursiyerlerin yıl boyu yaptıkları el emeği göz nuru ürünler de görücüye çıktı. 14 branşta 24 kurs açan Mürsel Uluç Çankaya Evi’ne bu yıl 410 kursiyerin katılım gösterdiği bilgisini veren Taşdelen, Çankaya Evlerinin sayısının artacağını söyledi.

Mevcut Çankaya Evlerinde yapılan yenileme çalışmaları ile kursiyerlerin daha sağlıklı ve güzel bir ortamda eğitim aldıklarını belirten Taşdelen, yeni yapılacak binaların da en az bin metrekare ve 2 katlı yapılardan oluşacağını vurguladı.

Çankaya Belediyesi’nin 2016 yılında yapacağı yeni yatırımlarla ilgili bilgiler de paylaşan Taşdelen, “Bu yıl 3 yüzme havuzu, bir kültür merkezi yapacağız. Temel hedefimiz gidilmeyen yerlere gitmek, hizmetin ulaşmadığı yerlere hizmet götürmek” dedi.

YENİ PARKLARA ATATÜRK ANITI

Çankaya’nın Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in ilçesi olduğunu hatırlatan Taşdelen, son günlerde yaşanan laiklik tartışmasına da vurgu yaparak şunları söyledi: “Ne kadar laikliği çıkaracağız derlerse desinler. Türkiye demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olmaya devam edecektir. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti korumak ve yaşatmak bizim görevimizdir. Çankaya’nın Cumhuriyetin kalbi olduğunu kimseye unutturmayacağız. Bu nedenle de yeni yapacağımız parklara Atatürk anıtları yerleştireceğiz. Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Biz insan ayırt etmeyiz. Kimseyi ötekileştirmeyiz. ”

Mürsel Uluç Çankaya Evi’nde gerçekleşen yılsonu etkinliğinde zumba ekibinin dans gösterisinin ardından ziyaretçiler, kursiyerlerin eserlerinin sergilendiği katları gezdi.
Kaynak: İHA