Kavaklıdere'de 'Yaşlı Yaşam Evi' Açılacak

Kavaklıdere ilçesinde, 'Yaşlı Yaşam Evleri' projesi kapsamında iki Yaşlı Yaşam Evi açılacak.

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Yaşlı Yaşam Evleri' projesi kapsamında iki Yaşlı Yaşam Evi açılacağı bildirildi.

Proje kapsamında, Muğla Valiliği 75. Yıl Salonu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu ile Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir arasında protokol imzalandı.

Törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında yaşlıların ev ortamında yaşamalarının sağlandığını söyledi.

Bu kapsamda Yaşlı Yaşam Evieri açıldığını belirten Vali Çiçek, 'Yaşlıların aile ortamında yaşamlarını sürdürmelerini amaçlayan Yaşlı Yaşam Evleri yaşlıları hem fiziksel, hem de manevi olarak kendilerini ev ortamında hissetmelerini sağlayacak. Muğla'da 2 olan Yaşlı Yaşam Evi Kavaklıdere ile 4 olacak' dedi.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ise, Belediye olarak yaşlılara sahip çıkmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Yaşlı Yaşam Evleri'nin tüm tefrişatını üstlendiklerine işaret eden Demir, 'Yaşlılarımızın daha iyi bir ortamda ve aile ortamında yaşamlarını devam ettirmeleri için belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik. Bu amaçla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz ile iki Yaşlı Yaşam Evi'nin protokolünü imzalıyoruz. Biz, sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getiriyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA