İvrindi'de Hayvancılık Gelişiyor

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, hayvancılık gelişirken, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün kırsal mahallelerde açtığı hayvancılık kursları da yoğun ilgi gördü. Çukuroba Mahallesinde devam eden Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu’da, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu, öncülüğündeki bir heyet tarafından ziyaret edilirken, kursiyerlerle sohbet edildi ve bilgi paylaşımında bulunuldu.

İvrindi'de Hayvancılık Gelişiyor
İvrindi’de, ilçe merkezi ve mahallelerde Halk Eğitimi Merkeziz tarafından açılan Süt Sığırı Besi Sığırı ve Koyun Yetiştiriciliği kursları yoğun ilgi gördü.. Çukuroba Mahallesinde devam etmekte olan Süt Sığırı Yetiştiricisi Kursunu, Belediye Başkan Vekili Muharrem Mumcu, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Karaavcı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, Ziraat Odası Başkanı Hasan Hüseyin Koyun, Trafik Eğitimi Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Kukuş ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu ziyaret etti. Kurs öğretmeni Veteriner Hekim Mehmet Kundakçı ve kursiyerlerden kursla ilgili bilgi alındı. Bayanlarında yoğun ilgi gösterdiği kursiyerler, kursun çok verimli geçtiğini, birçok yeni bilgiler öğrendiklerini, hatalı ve eksik bilgileri düzelttiklerini ve böyle çalışmanın mahallelerinde yapılmasından çok memnun olduklarını ifade ederken, Müdür Arif Kunduzcu da, kursların devam edeceğini söyledi.

. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu, ”Bölgemizde hayvancılığın gelişmesi için bu eğitimlerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunun için de kurslarımız devam edecek” dedi.

. Belediye Başkan Vekili Muharrem Mumcu’da, ilçede çok ihtiyaç olan mezbahanın yapımı hakkında bilgi verdi. İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur ise, Tarım Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi hakkında bilgiler verdi. Balıkesir Trafik Eğitimi Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Kukuş’da, hayvanların sebep olduğu trafik kazaları ve trafik kuralları hakkında mahalle halkını bilgilendirdi. Daha sonra soru cevap şeklinde hayvancılığın sorunları ve çözümleri konuşuldu. Toplantı sonunda kursiyerlere konuklar tarafından kurs katılım belgesi verildi.

Müdür Arif Kunduzcu ve diğer konuklar, Çukuroba Mahallesi halkına, gösterilen konukseverlik ve gösterdikleri ilgi alakadan dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA