Engellerini Aşıp Konser Verecekler

İçel'de 'Engelsiz Yetenekler Projesi' kapsamında çok sesli koroda bir araya gelen bedensel engelliler, İçel Uluslararası Müzik Festivali kapsamında düzenlenecek 17. İçel Polifonik Korolar Şenliği'nde konser verecek Proje koordinatörü Kababıyık: '17. Polifonik Korolar Şenliği'nde biz de orada olacağız. Başvurumuzu kabul ettiler. Dolayısıyla o konsere çıkıp bu güzelliği herkesin görmesini istiyorum' Engelli Altın: 'Çok harika bir ortam var. İlk defa halkın önünde bir şeyler yapacağız. Çok heyecanlıyız'

MUSTAFA ÜNAL UYSAL - İçel'de yaklaşık 2 yıldır boş zamanlarında bir araya gelen ve tüm engellerini aşarak polifonik (çok sesli) koro oluşturan 24 bedensel engelli, İçel Müzik Festivali'nde sahneye çıkacakları günü heyecanla bekliyor.

İçel Valiliği koordinasyonunda, Yenişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce hazırlanan 'Engelsiz Yetenekler Projesi' kapsamında polifonik koroda buluşan 24 bedensel engelli, İçel Uluslararası Müzik Festivali etkinlikleri çerçevesinde 6-7 Mayıs tarihlerinde İçel Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 17. İçel Polifonik Korolar Şenliği'nde konser verecek.

İçel Engelliler Spor Kulübü Derneğinde, haftada 2 gün bir araya gelerek çalışan engelliler, tüm Türkiye'de konser vermek istiyor.

- Engellilerin isteğiyle proje oluşturuldu

Proje koordinatörü Özen Kababıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi engellilerin istekleri doğrultusunda oluşturduklarını ve onlarla böyle bir projede yer almaktan mutlu olduklarını belirtti.

'Engelsiz Yetenekler Projesi'yle İçel Uluslararası Müzik Festivali'nde sahne alacaklarını ifade eden Kababıyık, konser hazırlıklarını yoğunlaştırdıklarını ve festivalde sanatseverlere iyi bir performans sergilemek istediklerini aktardı.

- 'Bu güzelliği herkesin görmesini istiyorum'

Uluslararası bir organizasyonda yer almanın heyecanını yaşadıklarını anlatan Kababıyık, şöyle devam etti:

'Engelli bireylerle her zaman empati kuruyorum. Onların isteklerini göz önüne alıp bu projeyi hazırladık. Arkadaşlarımız en çok polifonik koro istedi. Biz de bu yoldan devam ettik. Çok mutluyum çünkü 24 engelli bireyi bir araya getirip bu çalışmayı yapmak çok zor. Türkiye'de bir ilk olduğunu düşünüyorum. Bu koroyla klip çalışması da yapacağız. 15. Uluslararası İçel Müzik Festivali kapsamında 17. Polifonik Korolar Şenliği'nde biz de orada olacağız. Başvurumuzu kabul ettiler. Dolayısıyla o konsere çıkıp bu güzelliği herkesin görmesini istiyorum. Zoru başardıklarını biliyorum. Gerçekten çok zor. Birkaç tanesinin okuma yazması yok ama burada çok güzel işler çıkardılar. Hepimiz burada iş çıkışı ailelerimizden zaman ayırarak haftada 2 gün çalışmalar yapıyoruz. Ortaya güzel bir iş çıkaracağız.'

Konserlerinde çok farklı şeyler olduğuna işaret eden Kababıyık, şunları söyledi:

'Kopya vermeyeyim o yüzden sanatseverler gelsin ve izlesin bu güzelliği. 6 parça seslendireceğiz. Güzel bir çalışma oldu. İlk konserimizde herkes bizi ayakta alkışlamıştı. İçel Uluslararası Müzik Festivali'ne birçok yerden sanatçı geliyor. Dolayısıyla bizimde onların arasında sahne almamız önemli. Bu konserden sonra umarım diğer illerde de konser vermeye başlarız. Bu vesileyle Türkiye'de bizim bu çalışmamızdan haberdar olacaktır. Projemizi önce ulusala, sonra uluslararası arenaya taşıyacağız. Yerelde kendimizi kanıtladığımızı düşünüyorum. Uluslararası arenada da kendimizi ispatlamak istiyoruz.'

- 'Özel bir grup'

Müzik eğitmeni Özgün Yence ise böyle özel grupla çalışıyor olmaktan mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu:

'Engelli arkadaşlarımızla beraber bir şeyler yapmak ve önemli bir festivalde sahne almak bizi çok heyecanlandırıyor. Onlarda aynı heyecanı bize yansıtıyor. Özel bir grup. İlkleri başarmaya devam edecek. Hep birlikte başaracağız. Türkiye'de ses getireceğine inanıyorum. Büyük başarılara imza atacak. Bu konserde 6 parça seslendireceğiz. Neşet Ertaş türküleri, Yemen Türküsü ve akademik bir parçamız olan Yaz Gecesi diye. 2 tane de hareketli türkümüzü seslendireceğiz.'

- 'Çok heyecanlıyız konser için'

Engelli Seden Serin ise projeyle güzel vakit geçirme olanağı bulduğunu belirtti. Projenin sağlık açısından da iyi geldiğini vurgulayan Serin, 'Arkadaşlarımla vakit geçirmek iyi geliyor. Mutluyum burada. Sahnede olmak bambaşka duygu zaten. Alkışlanmak, bir şeyler yaptığımda bunun ödülünü alkış olarak almak beğenilmek güzel bir duygu. Amacımız da bir şeyler yapabildiğimizi gösterebilmek. Çok heyecanlıyız konser için.' dedi.

Nimet Altın da projede yer aldığı için mutluluk duyduğunu ve bir şeyler ortaya koyabilmenin sevinci içerisinde olduğunu aktararak 'Çok harika bir ortam var. İlk defa halkın önünde bir şeyler yapacağız. Çok heyecanlıyız' diye konuştu.

Müziğin hayatının her anında olduğunu dile getiren Altın, ailece çalıp söylemeyi sevdiklerini, projeyi duyunca da heyecanlandığını kaydetti.
Kaynak: AA