CHP'li Demir Açıklaması 'Sayın Cumhurbaşkanının Anayasayı İhlal Ettiğini Görüyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Nurettin Demir, AK Parti’de yaşananlarla ilgili olarak, "Onların iç meselesi. Ters olan Sayın Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğidir. Anayasayı ihlal ettiğini görüyoruz. Bir partinin içişlerine müdahil oluyor” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, tüm ebelerin ’Ebeler Günü’nü kutlayarak, “Ben sizlerin, ebelerinizin günlerini kutluyorum. Her birinizin bir ebesi var. Sağlıklı bir şekilde bizleri buraya getirdikleri için, ülkemizin başından eksik etmedikleri için Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Sağlık Bakanımızın da Ebeler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın “Meclis Başkanının ebesini unuttunuz” sözleri üzerine Kayseri Milletvekili Çetin Arık da, Meclis Başkanının evde doğduğunu ifade ederek, “Onunki biraz sorunlu olabilir” şeklinde konuştu.

Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun görüşmesinden sonra AK Parti’den kongre kararı çıkmasına ilişkin soruya, “Onların iç meselesi. Ters olan Sayın Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğidir. Anayasayı ihlal ettiğini görüyoruz. Bir partinin içişlerine müdahil oluyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Ama süreci izleyeceğiz” yanıtını verdi.
Kaynak: İHA