Bulgaristan'da Parlamentonun Onayladığı Seçim Yasasına Tepki

Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Dönmez: 'Seçim kanunundaki bazı değişiklikleri şiddetle kınıyoruz. Bu değişiklikler, bizim en doğal, vatana karşı borcumuz olan seçme hakkımızı gasbediyor.'

Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Nedim Dönmez, Bulgaristan'da parlamento tarafından onaylanan seçim yasasına tepki göstererek, 'Seçim kanunundaki bazı değişiklikleri şiddetle kınıyoruz. Bu değişiklikler, bizim en doğal, vatana karşı borcumuz olan seçme hakkımızı gasbediyor.' dedi.

Dönmez, Lüleburgaz'daki bir kahvehanede düzenlediği basın toplantısında, Bulgaristan'da parlamento tarafından onaylanan seçim yasasının kaldırılmasına ilişkin imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

Çifte vatandaşların demokratik haklarının engellenemeyeceğini vurgulayan Dönmez, antidemokratik ve anayasaya aykırı olan bu değişikliğe karşı çıktıklarını belirtti.

Değişiklikle Türkiye'deki çifte vatandaşların haklarının gasbedilmesine tepkisiz kalmayacaklarını aktaran Dönmez, şöyle devam etti:

'Biz komünist rejim tarafından zorunlu göçe tabi tutulan Bulgaristan vatandaşları, bu dilekçeyi inanarak imzalıyoruz. Önceki günlerde alınan seçim kanunundaki bazı değişiklikleri şiddetle kınıyoruz. Bu değişiklikler, bizim en doğal, vatana karşı borcumuz olan seçme hakkımızı gasbediyor. Bu karar, bizim için sözde soya dönüş uygulamasının devamı niteliğinde. Bu soya dönüş uygulaması, bizim kimliğimizi, isimlerimizi, dinimizi ve kültürümüzü, vatanımızda yaşamayı engelledi. Seçim kanunundaki değişiklik, bizim en doğal seçme hakkımızı kısıtlıyor ve daha kötüsü bir daha sınır dışı edip bizleri vatan sevdasından uzaklaştırıyor. Tüm demokratik haklarımızı kullanarak, seçme hakkımız için mücadele edeceğiz. Bulgaristan’ın tüm yetkililerine bu yanlıştan bir an önce dönmeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz.'

Dönmez, toplanan imzaların yeterli sayıya ulaşmasının ardından, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'e gönderileceğini bildirdi.

Kaynak: AA