Bitlis'te İŞKUR Tarafından Kariyer Ve Girişimcilik Günü Programı Düzenlendi

Türkiye iş Kurumu (İŞKUR) Bitlis İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 5’ncisi düzenlenen "Kariyer ve Girişimcilik Günleri" programı düzenlendi.

Bitlis'te İŞKUR Tarafından Kariyer Ve Girişimcilik Günü Programı Düzenlendi
Bitlis Kültür Merkezinde düzenlenen programa Bitlis Vali Vekili Salih Altun, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Aksoy, kurum amirleri, girişimciler ve öğrenciler katıldı.

Saat 14:00’da başlayan programın açış konuşmasını Yapan İŞKUR İl Müdür Vekili Eşraf Aslan, ülkemizin temel sorunlarının başında gelen ve toplumda derin yaralara neden olan işsizlik sorununu çözme konusunda baş aktörlerinden birinin İŞKUR olduğunu belirterek, “Kurumumuz, Bitlis için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Amacımız, düzenlemekte olduğu işgücü yetiştirme kursları ile işsiz ve mesleksiz durumda olan vatandaşlarımıza meslek edindirmekte ve kurs süresi boyunca cep harçlıklarını karşılayarak, işgücü piyasasına girmelerini kolaylaştırmaktır” dedi.

Daha sonra konuşan Bitlis Vali Vekili Salih Altun ise, ekonomilerde 4 şeyin önemli olduğunu vurgulayarak, “Bunlardan ilki doğal kaynaklardır. Diğeri sermaye, diğeri girişimci ve en önemlisi ise emektir. Emek, sermaye, girişimci ve doğal kaynaklar bir araya geldiğinde mal ve hizmet üretilir. Bunlar masanın dört ayağı gibidir. Ekonomik sitemler var olduğundan beri en önemli tartışma konusu bunlardan hangisi daha önemlidir. Bunda önem verdiğiniz faktöre göre sizin iktisadi bakış açınız ortaya çıkar. Eğer sermaye önemliyse kapitalist bakışınız vardır. Emek diyorsanız daha emekçi bir yaklaşım ortaya çıkar. Doğal kaynaklar diyorsanız, bu kaynaklara ulaşmak için binbir türlü sermayecilik ve merkantilistlik ortaya çıkıyor. Girişimcilik derseniz patronajlık ortaya çıkıyor. Burada denge önemlidir. Bu 4 faktörü denge ile üretime ya da hizmete dönüştürebilirsiniz. Nitelikli doğal kaynaklar nitelikli sermaye, nitelikli girişimci, nitelikli emek bir araya geldiğinde yüksek verim ortaya çıkıyor. Bu nedenle istihdam yapacağınız zaman nitelikli eleman arıyoruz. Bunu gelişmiş ülkelerde insan kaynakları yönetimi yaparken, daha geri kalmış ülkelerde ise bu sistem akraba, eş dost, ahbap ilişkileri ile yürüyor. Bu nedenle bu tür işletmeler çok fazla ayakta kalmıyor. Bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sosyolog Niyazi Altılar tarafından ‘Nasıl başarılı olunur’ konulu seminer verildi.

Program verilen ikramların ardından sona erdi.
Kaynak: İHA