Beylikova 2. Kitap Kültür Ve Sanat Günleri Devam Ediyor

Eskişehir’in Beylikova İlçesi Kaymakamlığı ile Beylikova Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 2. Kitap Kültür ve Sanat Günlerinde ikinci gün de coşkulu geçti.

Beylikova 2. Kitap Kültür Ve Sanat Günleri Devam Ediyor
Müberra-Mehmet Güleç Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda gerçekleştirilen günün ilk etkinliğinde ilkokul çocuklarıyla biraraya gelen Eskişehir Gökkuşağı Tiyatrosu oyuncuları Şirinler adlı oyunlarını sergilediler. Tıklım tıklım dolu salonda iki seans olarak oyunlarını sunan tiyatrocular, oyun başlamadan önce öğrencilere, bir tiyatro oyununun nasıl izlenmesi gerektiğine dair açıklayıcı bilgiler verdiler. Günün ikinci etkinliğinde ise Ressam ve Oyuncularla Söyleşi başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

Ustura Kemal, Güllerin Savaşı, Sihirli Annem gibi dizilerde rol alan Uğur Kurul, etkinliğe katılan lise öğrencilerine yaptığı konuşmada, oyunculuğun göründüğü kadar kolay olmadığını, çünkü onbinlerce kişinin oyuncu olmak için yarıştığını kaydetti.

Bilgisayarla ilgili eğitim alırken bir anda kendisini dizi setlerinde bulduğunu anlatan Kurul, ilk olarak 60 lira yevmiye ile figüran olarak başladığını ve ısrarlı çabaları sonucu dizilerde rol bulabildiğini anlattı.

Birçok ulusal ve uluslar arası sergi ve çalıştaylara katılan ressam Zafer Malkoç da konuşmasında, resime başladıktan bugüne geçirdiği aşamaları anlatırken, öğrencilere hedeflerine varmak için ısrarcı olmaları tavsiyesinde bulundu.

İstanbul’da yaşayan ve 20’den fazla çocuk kitabı yazan Elif Yemenici de gençlere yaptığı konuşmada, başarısının sırrının öncelikle sabırlık olmak ve içinden gelerek çalışmak olduğunu vurguladı.

Etkinliğin akşam bölümünde ise Erzurumlu aşıklar Sıtkı Emiroğlu ile Cemal Divani sahneye çıktı. İstiklalbağı köyünden merhum şair Rasim Köroğlu’nun anmak amacıyla düzenlenen gece Rasim Köroğlu’nu tanıtan bir sunumla başladı.

Türkülerle devam eden programda daha sonra birbirleriyle atışan ve usta malı denilen büyük aşıkların türkülerini sunan sanatçılar ilgiyle dinlendi.

Aşıklar Gecesi’ne Beylikova Kaymakamı Selçuk Haskırış, Belediye Başkanı Özkan Alp, Eskişehir Şairler Derneği Başkanı İbrahim Sağır’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş, öğrenciler ve protokol mensupları katıldı.

Kaynak: İHA