Allgau Orient Rallisi'nin Türkiye Etabı Sultanahmet'ten Başladı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır: 'Bu yıllardır yapılıyor ama bu seneki önemi, terör saldırısının olduğu bir noktada, 20 ülkeden 600 yarışmacı katılıyor. Terörün bizi korkutamadığını ve bizim terörü korkutacağımızın en güzel mesajı burada veriliyor'

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye etabı Sultanahmet'ten başlayan Allgau Orient Rallisi'nin yıllardır yapıldığını belirterek, 'Ama bu seneki önemi, terör saldırısının olduğu bir noktada, 20 ülkeden 600 yarışmacı katılıyor. Terörün bizi korkutamadığını ve bizim terörü korkutacağımızın en güzel mesajı burada veriliyor.' dedi.

Bozkır, Sultanahmet Meydanı'nda Allgau Orient Rallisi'nin Türkiye etabının başlangıç törenine katıldı.

Burada bir gazetecinin, 'Burası terör saldırısının gerçekleştiği yer ve barış rallisi buradan başlıyor. Bu dünyaya bir mesaj mı olacak? sorusu üzerine Bozkır, İstanbul'un tarih ve kültürün buluştuğu bir yer olduğunu vurguladı.

Bu kadar önemli bir mekanda böyle bir rallinin organize edilmesinin önemine değinen Volkan Bozkır, 'Bu yıllardır yapılıyor ama bu seneki önemi, terör saldırısının olduğu bir noktada 20 ülkeden 600 yarışmacı katılıyor. Terörün bizi korkutamadığını ve bizim terörü korkutacağımızın en güzel mesajı burada veriliyor. Tebrik ediyorum organizatörleri. İnşallah gelecek yıllarda da yine burada olacağız ve bu dostluk, kardeşlik ve beraberlik mesajını vereceğiz.' diye konuştu.
Kaynak: AA