Zeki Alasya Bozcaada'da Anıldı

Alasya, 'Güle Güle' filminde kullanılan 1955 model klasik otomobiliyle Bozcaada'da anıldı.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya, 'Güle Güle' filminde kullanılan 1955 model klasik otomobiliyle Bozcaada'da anıldı.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneğinin (İKOD) organize ettiği anma programına, 30 klasik otomobil ve 100 kişi katıldı. Bozcaada kent meydanında sergilenen araçlar arasında, 1999 yılında Bozcaada’da çekilen 'Güle Güle' filminde kullanılan 1955 model Chevrolet de yer aldı.

Zeki Ökten’in yönetmenliğinde çekilen ve çocuklukları aynı adada geçmiş dört erkek ve bir kadından oluşan çok sıkı dostların hikayesini anlatan filmde, Zeki Alasya ve Metin Akpınar’ın yanı sıra, Şükran Güngör, Yıldız Kenter, Eşref Kolçak, Haluk Bilginer gibi isimler rol almıştı.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, 'Doğanın böylesine cömert olduğu Bozcaada’da olmaktan çok mutluyuz. Zeki Alasya Türk Sineması için çok önemli bir isimdi. İKOD olarak doğum gününü kutladığımız gibi ölüm yıl dönümünde de kendisini anmak için 'Güle Güle' temasını seçerek, film vasıtasıyla dostluğa vurgu yapmak istedik.' dedi.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ise İKOD’un Bozcaada’ya gelmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bu programın gelenekselleşmesi konusunda gereken desteği vereceklerini söyledi.

Anma programında aynı zamanda 1972 yılında Ertem Eğilmez’in yönetmenliğinde Arzu film tarafından çekilen 'Tatlı Dillim' filminde Zeki Alasya’nın basketbol antrenörü rolünde kullandığı 1960 model Chevrolet Impala marka klasik otomobil de yer aldı.

56 yıllık sanat hayatına 75 sinema ve televizyon filmi oyunculuğu,10 filmin senaryo yazarlığı ve 25 filmin yönetmenliğini sığdıran Alasya, geçtiğimiz yıl vefat etmişti.
Kaynak: AA