Sudan Üniversitelerindeki Gerginlik

Karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda 2 öğrencinin öldürülmesi nedeniyle düzenlenen protestolar nedeniyle Hartum Üniversitesinde eğitime ara verildi.

Sudan'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda 2 öğrencinin öldürülmesi neticesinde düzenlenen protestolar nedeniyle Hartum Üniversitesinde eğitime ara verildiği bildirildi.

Hartum Üniversitesi Dekanlar Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin güvenliği için tüm fakültelerde eğitime süresiz ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, protestolar kapsamında bazı öğrencilerin çeşitli fakültelerde güvenlik görevlilerine ve hocalara saldırması ile ders işleyişini aksatması kınandı.

Sudan'da başta Hartum Üniversitesi olmak üzere ülkedeki farklı üniversiteler, yaklaşık 3 haftadır düzenlenen gösterilere sahne oluyor.

Başkentteki Özel Umdurman Üniversitesi ile Kordofan Üniversitesinde ülkeyi yöneten Ulusal Kongre Partisi yanlısı ile muhalefetteki diğer partileri destekleyen öğrenciler arasında çıkan arbedede iki öğrenci hayatını kaybetmişti. Öğrencilerin yaşamını yitirmesinin ardından bu üniversitelerde eğitime ara verilmişti.

Kaynak: AA