Sfsa Bilim Şenliği'ne Ev Sahipliği Yapıyor

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi (SFSA), TÜBİTAK ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Bilim Şenliği programlarına ev sahipliği yapıyor.

Sfsa Bilim Şenliği'ne Ev Sahipliği Yapıyor
Akademi’den yapılan açıklamada, "Sakarya Bilim Yolculuğunda" başlığı altında icra edilecek etkinliklerin üç gün boyunca Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi binasında yapılacağı belirtildi. TÜBİTAK ve Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği programlarda, Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin çeşitli bölümlerinden hocalar, Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde öğrencilerle buluşacak.

Organizasyondaki amacın, hem yeni nesle bilimsel bilgi heyecanı vermek, hem de onları Fen-Edebiyat Fakültesi’ndeki bölümlere yönlendirmek olduğu ifade edildi. Etkinlik kapsamında 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde toplam 4 konferans yapılacak. Etkinliğin ilk günü "Matematik Sizsiniz" başlıklı konuşmasıyla, Sakarya Üniversitesi Matematik Bölümü’nden Doç. Dr. Soley Ersoy öğrencilerle bir araya geldi. Aynı gün "İnsan Yaşamında Kimyanın Yeri" başlıklı konuşmasıyla Kimya Bölümü’nden Dr. Can Serkan Keskin de gençlerle buluşarak merak ettikleri soruları cevaplandırdı.

5 Mayıs Perşembe günü ise Genetik ve Çevre başlığı ile Dr. Ahmet Ali Berber, Nanoteknoloji ve Moleküler Motorlar konusu ile de - Doç. Dr. Sıtkı Duman Akademi’de öğrencilerle bir araya gelecek. 6 Mayıs Cuma günüde Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğlenceli Fen-Matematik Dersi Materyalleri sergisi ve STEM-Robotik Etkinlikleri Akademi’de görücüye çıkacak.
Kaynak: İHA