Şebinkarahisar'da Bakım Kurslarına İlgi

Şebinkarahisar ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından 'Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Özürlü Bakım' kursları yoğun ilgi görüyor.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sabri Çamcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 100 kursiyerin katıldığı kursun, 18 Nisan'da başladığını ve 25 Temmuz'da sona ereceğini söyledi.

Kursu başarı ile tamamlayan 50 kişinin ilçede açılması planlanan engelli ve yaşlı bakım evinde istihdam edileceğini vurgulayan Çamcı, şöyle konuştu:

'Bu ilk açtığımız kurslardan birisi. Yetkililer tarafından ön çalışmalarının yapılmasının ardından ilçemizde açılması düşünülen engelli ve yaşlı bakım evi için 50 işçi istihdam edilebileceğini bildiren Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç'in öneride bulunması üzerine, daha önce de müdürlüğümüze yapılan başvuruları değerlendirip bu kursu açtık. 100 kursiyerimiz kursa devam etmekte. Hafta içi 5 gün süren kursumuz toplam 400 saat olarak gerçekleşecek. Kurslarda erkek, kadın ve evli çiftlerin de katıldığı karma dersler işlenmekte. Anatomi, psikoloji , sağlık bilgileri ve beşeri münasebetler gibi bölümlerden oluşan derslere, öğrenciler tarafından ilgi gösterilmekte ve kurslar sorunsuz devam etmektedir.'

Kaynak: AA