PKK'nın üst düzey sorumlularından Ekrem Güney öldürüldü

PKK'nın üst düzey bölge sorumlularından Ekrem Güney öldürüldü.

PKK'nın üst düzey sorumlularından Ekrem Güney öldürüldü
PKK'nın üst düzey sorumlularından Ekrem Güney öldürüldü
Diyarbakır Lice kırsalında düzenlenen operasyonda öldürülen PKK'lı teröristlerden birinin başına 4 Milyon TL ödül konulmuş olan Orta Saha Sorumlusu Ekrem Güney'in olduğu belirtildi.

2 Mayıs 2016 tarihinde Lice kırsalında bölge halkının verdiği bir istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri öğleden sonra bölgede hareket halinde olan 10-12 kişilik bir terörist grubuna yönelik hava destekli bir operasyon başlattı. Operasyon sonucunda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin başına 4 Milyon TL ödül konulmuş olan Orta Saha Sorumlusu 'Azad Siser' kod adlı Ekrem Güney olduğu belirtildi.

Öldürülen PKK'lı Ekrem Güney ile beraber hareket eden ve öldürülen PKK'lı teröristlerden birinin Orta Saha Üçlü Sorumlularından biri olan 'Çekdar' kod adlı Ahmet Talva olduğu öğrenildi. PKK'lı Ahmet Talva'nın 2014 yılında Kobani bölgesine giderek PYD/YPG'ye destek verdiği belirtildi. Öldürülen PKK'lı teröristler arasında birinin de PKK'nın kadın yapılanması sorumlu olduğu belirtilen Gülnaz Türk olduğu anlaşıldı.