'Önlem Al Uzun Yaşa' Semineri

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda, "Önlem Al Uzun Yaşa” konulu seminer düzenlendi.

'Önlem Al Uzun Yaşa' Semineri
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Aysun Şenocak’ın, AİDS hastalığına farkındalık oluşturmak için verdiği seminer ilgi gördü. Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Salonu’ndaki seminerde, AİDS hastalığının bulaşma yolları, hastalığın belirtileri, kan yoluyla bulaşmayı engellemek için yapılması gerekenler ve hastalığın bulaşma ihtimalinin bulunmadığı durumlar hakkında bilgiler verildi.

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, panelistlere teşekkür ederken, AİDS hastalığı hakkında faydalı bilgiler edindiklerini söyledi.

Müdür İlban,”AİDS ile ilgili doğru bilinen yanlışlar bulunmaktadır. Bu ve bunun gibi projeler ile halkın ve özellikle gençlerin konusunda uzman kişiler tarafından bilgilendirilmesinin toplum sağlığı açısından müspet gelişmeler kazandıracağı bilinmektedir. Bundan sonraki süreçte sağlıklı yaşam ile ilgili bilgileri öğrencilere aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

Seminerde, ayrıca Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, seminere katılan üniversite akademik personeli ve öğrencilere karanfil ve broşür dağıtıldı.
Kaynak: İHA