Mesir Macunlu Kahve Üretecek

Mesir macunu ile Türk kahvesini birleştirmek için KOSGEB'den hibe alan genç girişimci kendi şirketini kurdu.

KOSGEB'den aldığı hibe ile şirket kuran genç girişimci Başak Özler (33), Mesir macunu ve Türk kahvesini birleştirerek mesirli Türk Kahvesini üretecek.

33 yaşındaki Kimya Mühendisi Başak Özler, gazetecilere yaptığı açıklamada KOSGEB'den aldığı hibe desteği ile kurduğu iş yerinde mesirli Türk Kahvesi üretmek için çalışmalara başladığını belirtti.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği bölümü mezunu olduğunu ifade eden Özler, 5 ay önce KOSGEB’ten aldığı destekle kendi işinin patronu olarak kendi işletmesini açtığını söyledi.

İş kurma sürecinin zorlu geçtiğini aktaran Özler, KOSGEB’den 30 bin lira hibe desteği alarak kurduğu işinde Manisa’ya yeni bir lezzet ve aroma getirdiklerine inandığını söyledi.

Özler, 'Daha öncede kahve sektöründeki bir firmada çalışıyordum. Kahve yapmayı öğrenince kendi işimi kurmak istedim. KOSGEB’den destek aldım. Ailemin desteği ile birlikte bu işe giriştim. Kahvecilerin olmasına karşın, kahve kültürü fazla yok. Fuarlarda açtığımız stantlar ile kahvemizi tanıtmaya ve farkındalık oluşturmaya başladık' dedi.

Mesir macunu ile kahve tadını birleştirerek Manisa’ya özgü bir tat yaratmayı amaçladığını kaydeden Özler, 'Manisa’nın 476 yıllık geleneği olan Mesir Macunu ile Türk Kahvesini birleştirmek için çalışmalara başladım. Bu projem için patent başvurusunda bulunarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ile temasa geçeceğim. Manisa’nın tadına ve kültürüne katkı sağlayacağıma inanıyorum' ifadelerini kullandı
Kaynak: AA