Kırşehir'e Karayolu Yatırımı

Kırşehir-Toklumen-Savcılı-Kaman karayolunun Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yatırım programına alındığı bildirildi.

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Kırşehir-Toklumen-Savcılı-Kaman yolunun Karayolları Genel Müdürlüğünün yatırım programına alındığını belirtti.

74 kilometre uzunluğundaki yolun 10 metre genişliğinde olacağı aktarılan açıklamada, yapılacak yolun Karayolları Genel Müdürlüğünün 2016 yılı yatırım programına alındığı ve 11 il yolunun en uzunu olduğu vurgulandı.

Açıklamada, yolun kentin güney batısı için hayati öneme sahip olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

'Bu yolun yapılması başta yol güzargahındaki vatandaşlarımız ve köylerimize çok büyük fayda sağlayacaktır. Bu yol özellikle Sevdiğin, Karalar, Sıdıklı Kumarkaç, Sıdıklı Büyükoba, Sıdıklı Ortaoba, Sıdıklı Küçükoba, Kulpak, Yeşilli, Uzunali Uşağı, Karaduraklı, Toklumen, Dede, Süleyman,Savcılı Ebeyit, Savcılı Kışla, Savcılı Büyükoba, Yelek ve Müderris köylerimiz için kritik bir yatırım niteliği taşımaktadır. Sarıyahşi Köprüsü'nün yapılmasıyla Şereflikoçhisar, Evren ve Sarıyahşi'nin Kırşehir ile birçok yönden ikili ilişkilerinde gözle görülür bir değişim yaşanmıştı. Anadolu'nun denizi olarak bilinen Hirfanlı üzerinde çok önemli turizm projelerimiz var. Bu projelerin hayata geçirilebilmesi için ilk etapta o bölgeye yakışır bir yol kazandırmak gerekiyordu. Kırşehir-Toklumen-Savcılı-Kaman yoluyla bu bölgeye yapılacak olan turizm yatırımlarının da önünü açmış olacağız.'

Kaynak: AA