İhtiyaç Sahiplerine Prefabrik Evler Yapılacak

Yunusemre Belediyesi Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda ihtiyaç sahiplerini sevindirecek bir karara imza atıldı. Yunusemre Belediyesi, Yunusemre İlçe Kaymakamlığı ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nın ortak yürüteceği çalışmayla ihtiyaç sahipleri için prefabrik evler inşa edilecek. Bu arada ilçenin tanıtımına katkı sağlanması için Ağustos ayı meclis toplantısının Aigai antik kentinde yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

İhtiyaç Sahiplerine Prefabrik Evler Yapılacak
Yunusemre Belediyesi Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 28 madde görüşüldü.

BAŞKAN ÇERÇİ MANİSASPOR VE BELEDİYESPOR’A BAŞARILAR DİLEDİ

Toplantıya geçilmeden önce Meclis Üyeleri, meclisi takip eden vatandaş ve basın mensuplarına Başkan Mehmet Çerçi’nin umreden getirdiği hurmalar ve zemzem suyu ikram edildi. Başkan Çerçi toplantı öncesi, geçtiğimiz günlerde kardeşi vefat eden MHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu’na başsağlığı diledi, Meclis Üyelerinin Miraç Kandili’ni kutladı. PTT 1. Lige yükselen Manisaspor’u kutlayan ve Bölgesel Amatör Lig’e yükselme yolunda Pazar günü kritik bir maç oynayacak Yunusemre Belediyespor’a başarılar dileyen Başkan Çerçi, "Manisaspor’a sezon boyunca imkânlarımız ölçüsünde önemli destekler verdik. Ben yoğun programım dolayısıyla maçlara pek katılamasam da takımımızı yakından takip ettim. Zor bir sezonda güzel bir başarı elde ettik. PTT 1. Lig’de takımımıza başarılar diliyoruz. Aynı zamanda belediyemizin spor kulübü de başarılı gidiyor. Önümüzdeki maçı kazanırsa Bölgesel Amatör Lig’e yükselecek. Şimdiden takımımıza başarılar diliyorum" dedi.

YUNTDAĞI FESTİVALİNE DAVET VAR

Toplantıda konuşan AK Partili Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Yuntdağlılar Derneği Başkanı olan Mustafa Uyumaz da Meclis Üyelerini ve Manisalılar’ı bu yıl 10.su düzenlenecek Yuntdağlılar Kültür ve Turizm Festivali’ne davet etti. Etkinliğe ilişkin konuşan Uyumaz, "Geleneksel hale getirdiğimiz kültür ve turizm festivalinin bu yıl 10.sunu düzenliyoruz. 14 Mayıs’ta da 6. Çocuk Şenliğimizi gerçekleştireceğiz. Ortaköy Piknik Alanında yapılacak festival ve çocuk şenliğine tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağız" diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN PREFABRİK EV

Yunusemre Belediyesi, Yunusemre İlçe Kaymakamlığı ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nın ortaklığıyla kötü koşullarda yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yapılması planlanan prefabrik evler için Başkan Çerçi’ye imza yetkisi verilmesi de görüşüldü. İmzalanacak protokol kapsamında Yunusemre Belediyesi prefabrik evlerin su basmanı ve iç tefrişatını yapacak. Meclis, protokolün imzalanması için Başkan Çerçi’ye imza yetkisini oy birliğiyle verdi.

AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI AİGAİ’DE YAPILACAK

CHP Grubu’nun önerisiyle Ağustos ayı meclis toplantısının, kentin tarihi değerlerini tanıtmak amacıyla Aigai Antik Kenti’nde yapılması kararı alınırken; belediye meclisinin Haziran ayı toplantısının ise 2 Haziran Perşembe Günü yapılması kararlaştırıldı.
Kaynak: İHA