Halep'teki Katliam Van'da Protesto Edildi

Van’da, Suriye Dayanışma Platformu üyeleri öğle namazı sonrası Rusya ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a bağlı güçlerin Halep’te yaptıkları katliamı protesto ettiler.

Halep'teki Katliam Van'da Protesto Edildi
Hz. Ömer Camii’nde öğle namazı sonrası bir araya gelen Suriye Dayanışma Platformu üyeleri, Halep’te yaşananları protesto etti. Grup adına basın metnini okuyan Suriye Dayanışma Platformu Sözcüsü Hayati Beyde, İslam beldesi olan Suriye’de yükselen feryadın acısını hissederek burada toplandıklarını belirtti.

Zalim Esad’in katliamlarının çocuk, yaşlı, kadın ve erkek demeden devam ettiğini ifade eden Beyde, “İslam coğrafyasının kadim düşmanları olan ikiyüzlü Avrupa, büyük şeytan Amerika ve barbar Rusya, söz konusu Müslümanlar ve İslam coğrafyası olunca hemen birleşip kurdukları fitne tezgahlarıyla Müslümanların uyanışını boğmaya ve Müslümanları kargaşanın ve kaosun girdabına sokmaya çalışmaktadırlar. Bu onların yüzyıllardır uyguladıkları siyasetin değişmez özelliğidir. Bizler ümmet coğrafyasında kurulan bu tezgahın farkındayız. Söz konusu Müslümanlar olunca kıpırdamayan zalim müstekbirler kendilerine bir zarar dokunduğu vakit hemen demokrasi ve insan hakları söylemine sarılıp kendilerince ürettikleri içi boş insancıl söylemlerin havariliğini yapmaktadırlar. Sizler dünyaya ölüm, zulüm ve kıyımlar ile hükmetmenin tarihini yazmış kanlı zalimler olduğunuzu bir kez daha dünyanın gözü önünde ispatladınız. Bugün Suriye’nin dört bir yanında ve Halep’te döktüğünüz kanlar, inşallah sizin yıkılışınızın umudunu besleyerek tarihe şahitlik edecektir. Şunu da iyi bilin ki bizler ölümden korkmuyoruz ey zalimler. Bugün bu dünyada yaptıklarınızın, yarın karşılıksız kalmayacağına da iman ettik. Bizler her zaman mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanında ve destekçileri olacağız. Aynı zamanda da kim olursa olsun zalimlerin karşısında olacağımızı bir kez daha buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz” dedi.

Basın açıklaması esnasında zaman zaman sloganlar atan ve tekbirler getiren grup, dua ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA