Gtb'den, Efqm Mükemmellik Atağı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), TOBB akreditasyon sistemindeki başarısının ardından şimdide İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın (İKA) destekleriyle uluslararası yönetim sistemi ‘EFQM Mükemmellik Modelini’ uygulamak için çalışmalara başladı.

Gtb'den, Efqm Mükemmellik Atağı
GTB, Meclis Üyelerine ve personellerine yönelik ‘ Mükemmelliğe Adım Adım Projesi’ kapsamında iki gün süren ‘ Süreç Yönetimi ve Süreç İyileştirme Eğitimleri” düzenledi.

İpekyolu Kalkınma Ajansının destekleriyle gerçekleştirilen eğitimler, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Eğitmeni Berker Telek tarafından verildi.

GTB Meclis Salonunda düzenlenen eğitimlerin ilki borsa personellerine yönelik yapıldı. Eğitim programının açılış konuşmasını yapan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, dünyada 35 binden fazla kuruluşun EFQM mükemmellik modelini referans aldığını ifade ederek, “Borsamız, bu yönetim modeliyle yönetimsel ve işlevsel yaklaşımları ile ulaştığı sonuçları kapsamlı, sistematik ve düzenli olarak gözden geçirerek ‘Kurumsal Değerlendirme’ sürecini gerçekleştirmeyi amaçlamakta” dedi.

‘Süreç Yönetimi ve Süreç İyileştirme’ eğitimlerinin amacı hakkında açıklamalarda bulunun KALDER Eğitmeni Berker Telek ise, büyüklük ve gelişmişlik düzeyinden bağımsız olarak her kuruluşun başarılı olabilmesi için mutlaka uygun bir yönetim sistemi kurması gerektiğini dile getirdi. Telek, “Kuruluşların ne kadar iyi yönetildiğini, mükemmellik yolunda nerede olduklarını gösteren ve darboğazlarını saptamalarını sağlayan uygun çözümleri teşvik eden kurumsal değerlendirme sistemlerine ihtiyacı var. GTB’de, bu eğitimlerle mevcut kalite yönetim sistemini EFQM Mükemmellik Modeline adapte etmeyi hedeflemekte” diye konuştu.

Eğitimlerde ayrıca süreçlerin belirlenmesi konusunda borsa personellerine yönelik ortak gurup çalışmaları da gerçekleştirildi.

MECLİS ÜYELERİNE EFQM ANLATILDI

‘Süreç Yönetimi ve Süreç İyileştirme’ programı çerçevesinde GTB Meclis Üyelerine yönelik eğitimler de düzenlendi.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Meclis Üyelerinin tamamının katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlerde, ISO 9000 Süreç Yönetimi, EFQM Modeli ve Süreç Yönetimi hakkında bilgiler verildi.

KALDER Eğitmeni Telek, eğitimler sonunda meclis üyelerinden gelen sorulara cevap verdi.
Kaynak: İHA