Genel Sekreter Yardımcısı Uzun, Frankfurt'ta Büyükşehir'i Temsil Etti

Asya Kalkınma Bankası’nın Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen toplantısına Hazine Müsteşarlığı tarafından davet edilen Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun katıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Uzun, Frankfurt'ta Büyükşehir'i Temsil Etti
Asya Kalkınma Bankası’nın (Asian Development Bank-ADB) 49. yıllık toplantısı Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlendi.

Hazine müsteşarlığı tarafından tespit edilen ve Türkiye’den katılım sağlayan 6 belediyeden biri olan Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun ve Mali Hizmetler Daire Başkan’ı Ahmet Uluturhan temsil etti. Sürdürülebilir kalkınma, yenilenebilir enerji, yeşil çevre ve sürdürülebilir şehirler olarak teması belirlenen toplantılarda konuşan Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve 2004-2010 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenen Horst Köhler’i, dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 3 bin kişi dinledi.

"ÖNEMLİ BİR TOPLANTIYA KATILDIK"

Toplantıyla ilgili bilgiler aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, “Üst düzey katılımın olduğu toplantılarda gruplar arası farklı ülkelerden gelen delegasyonlar ile görüş alışverişinde bulunduk. Delegasyonlarla network ağı oluşturduk. Ayrıca Hazine Müsteşarlığı’nı temsilen toplantıya katılan Müsteşar Yardımcısı Sayın Ahmet Genç ile bir toplantı gerçekleştirdik. Manisa’yı dünya standartlarında yönetmek, çevre ve enerji konularında sürdürülebilirliği sağlamak adına önemli temaslarda bulunduk” diye konuştu.

Kaynak: İHA