Çankırı İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Birleşimleri Sürüyor

Çankırı İl Genel Meclisi üçüncü birleşimi yapıldı.

Meclis toplantı salonunda Ruhi Şeker başkanlığında gerçekleştirilen bileşimde gündem maddeleri ele alındı.

İl Özel İdaresi yatırım programları kapsamında asfalt kaplama, stabilize, malzemeli bakım ve kumlama işlerinin aksamadan yürütülebilmesi için İl Özel İdaresi hizmetlerinde seyyar yağlama işlerinde kullanılmak üzere bir kamyonet alınması konusunda incelemesini tamamlayan Tarım ve Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu raporu ele alındı.

Rapor hakkında bilgi veren Komisyon Başkanı Halit Tosyalıoğlu, meclis üyelerini bilgilendirerek komisyon olarak kamyonetin alınmasına karar verildiğini açıkladı.

Eldivan ilçesine bağlı Büyük Hacıbey köyünde İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan imar planı ve nazım imar planı konusu da gündem maddesi olarak ele alındı. Konu incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin son maddesi olarak ise Çankırı İl Özel İdaresi bünyesinde boş kadro karşılığı tam zamanlı sözleşmeli bir şehir plancısının 2016 yılı net ücret tavanının tespit edilmesi konusu ele alındı. Gündem maddesi incelenmek üzere Eğitim ve Kültür Komisyonuna havale edildi.

Kaynak: AA