Başkan Doğan, En Büyük Bütçe Eğitime

İzmitli hayırseverler Selma ve Mesut Kavurt çiftinin Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na yaptığı bağışlarla Akçakoca mahallesi Düz sokakta yaptırılan ve 6-14 yaş arası çocuklara eğitim verecek olan

Başkan Doğan, En Büyük Bütçe Eğitime
Merkez, düzenlenen törenle hizmete açıldı. TEGV Selma-Mesut Kavurt Eğitim Merkezi’nin açılışına Kocaeli Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Eğitim merkezinin açılışında konuşan Başkan Doğan eğitime vermiş oldukları destekten dolayı Kavurt ailesine teşekkür ederek ”Bu yıl hükümetimiz tarafından en büyük bütçe eğitime ayrıldı. Başta hükümetimiz olmak üzere, biz belediyelerin yaptığı katkılarla ülkemizde eğitimde çağ atlandı. Eğitime katkı belediyelerin asli görevleri arasında olmamasına rağmen İzmit Belediyesi olarak eğitim gönüllüsü bir belediyeyiz. Türkiye’de eğitime en çok katkıyı sağlayan belediyeyiz. Okullarımıza her türlü destekte bulunduk. 100’e yakın okulumuza çok amaçlı salon, öğretmenler odası, veli bekleme yeri, kütüphane ve Atatürk büstü kazandırdık. Her yıl binlerce öğrenciye etüt merkezilerinde ücretsiz eğitim verip kitap desteğinde bulunuyoruz, sokak kütüphanelerini açtık ve hastanelerimizin bekleme salonlarına kütüphaneler kuruyoruz. Milli Eğitim konusunda her şeyi devletten beklenmemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuya toplumun her kesiminin sahip çıkıp destek olması gerekir. Bu tür hayırseverlerimizle eğitim ordusu daha da güçlenmiş oluyor. Belediye olarak hayırsever vatandaşlarımızı teşvik anlamında daima yanlarında olduk. Akçakoca gibi tarihi bir mahallemizde böylesine güzel bir eserin ortaya çıkması çok güzel” dedi.

Konuşmasında gönüllülük duygusuna da değinen Doğan “Gönüllük Türk milleti için gizli bir cevherdir. Bizim yer altında çok fazla cevherimiz yok ama yer üstünde çok değerli cevherlerimiz var. Bunlardan en önemlilerinden biri de gönüllülüktür Biz, dünyada hiçbir insanın yapamayacağı bir hareket olan hayatı pahasına başka bir insanın hayatını kurtaran bir milletiz. Biz, Türk milleti olarak asırlar boyu alın teri döken bir millet olduk. Artık zaman akıl teri dökme zamanı” diyerek tüm vatandaşları Türkiye’de ilk defa İzmit Belediyesi tarafından açılan 3D Yazıcı Sistemleri ve Tasarım Merkezi’ne davet etti.

Konuşmasında eşiyle birlikte eğitim sektörüne önemli bir katkı sağlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Mesut Kavurt da “Eğitim merkezimiz bugüne kadar yaptığımız en hayırlı iş. TEGV seçmemizdeki amaç Türkiye’nin en yaygın, sürekli kendini yenileyen ve denetleyen bir gönül kuruluşu olmasıdır. Hayallerimiz gerçek oldu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA