Babasını Öldüren Oğlundan Şikayetçi Olmadı

Çorum'da babasını uyurken satırla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Hasan Karakuş'un yargılanmasına başlandı Sanığın annesi Hacer Karakuş, duruşmada oğlundan şikayetçi olmadı.

Çorum'da babasını uyurken satırla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Hasan Karakuş'un yargılanmasına başlandı.

Karakeçili Mahallesi'nde geçen yıl temmuz ayında satırla babası İsmail Karakuş'u (59) öldürdükten sonra polise teslim olan Hasan Karakuş (34) hakkında, 'ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası' istemiyle açılan davanın ilk duruşması, Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık Hasan Karakuş'un yanı sıra annesi Hacer Karakuş (70) ile kardeşi Derya Karakuş (26) ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Karakuş, duruşmadaki ifadesinde babasını öldürdüğünü kabul ettiğini söyledi. Şizofreni hastası olduğunu iddia eden Karakuş, 'Hastalığım nedeniyle bazen elimde olmayan şeyler yapıyorum. Normal hayatta böyle bir insan değilim, karıncayı bile incitemem. Ama olay günü babamın, anneme yönelik 'seni kıtır kıtır keserim' sözlerini duymuştum. Anneme zarar vermemesi için onu öldürdüm.' ifadelerini kullandı.

- 'Hakim bey beni tedavi ettirin'

Tedavi olmak istediğini dile getiren Karakuş, 'Hakim Bey, beni tedavi ettirin, ben iyileşmek istiyorum.' dedi.

Sanığın annesi Hacer Karakuş da oğlundan şikayetçi olmadığını belirterek, 'Oğlum beni çok seviyor. Bana hiç laf söyletmez. Ancak babasıyla sürekli tartışırlardı. Ben oğlumdan şikayetçi değilim.' diye konuştu.

Oğlunun yaklaşık 10 yıldır tedavi gördüğünü ve ilaç kullandığını ifade eden Karakuş, 'Olayın olduğu gün babasının beni öldüreceğini duymuş, keşke duymasaydı. Akşam saatlerinde de biz yan odada yatarken babasını nacakla öldürmüş. Sonra da polisi aramış. Biz, polis ve ambulans evin önüne gelince olayı öğrendik.' ifadesinde bulundu.

Sanığın kardeşi Derya Karakuş ise ağabeyinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti sanığın hastalığıyla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumunca rapor hazırlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

Karakeçili Mahallesi'nde yaşayan Hasan Karakuş, 29 Temmuz 2015'te babası İsmail Karakuş'u, uyurken satırla boğazını keserek öldürdükten sonra polisi arayarak teslim olmuştu. Karakuş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA