Avukatı Darp Edip, Arabasını Gasp Ettiler

Diyarbakır’da takip ettiği dosyanın hacizli aracının satış işlemlerini gerçekleştiren avukat darp edildikten sonra aracı gasp edildi.

Avukatı Darp Edip, Arabasını Gasp Ettiler
İddiaya göre Avukat Fırat Güleken ve asistanı, takip etmiş olduğu bir dosyanın hacizli aracının satış işlemlerini gerçekleştirdikten sonra dosya borçlusu olduğu öne sürülen kişiler tarafından üç araçla takip edildi. Güleken ve asistanının Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde kırmızı ışıkta önleri kesilip, darp edilerek araçları gasp edildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Ahmet Özmen, yönetim kurulunun olaydan haberdar olur olmaz Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde girişimlerde bulunduğunu ve konu ile ilgili savcılıkça soruşturma başlatıldığını söyledi.

Özmen, "Avukatlar bir davanın tarafı değiller. Onlar sadece hukuk içerisinde en iyi şekilde müvekkillerinin haklarını savunurlar. Bir davada bir tarafın karşısında olan bir avukatın başka bir davada veya işte o kişilerin vekili olma durumu da söz konusudur. Hiç kimse avukatlara saldırarak, tehdit ederek veya korkutarak hak arama yollarının önünde duramaz. Bir avukata görevi nedeniyle saldırmak, hakka, hukuka ve tüm yargı camiasına saldırmak demektir. Diyarbakır Barosu olarak bu saldırıyı mesleğimize ve tüm üyelerimize yapılmış addediyor ve şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımıza geçmiş olsun derken, bu saldırıyı yapanların ve azmettirenlerin sanık sandalyesinde ve mahkeme huzurunda hesap verirken bizleri karşılarında göreceklerini bilmelerini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA