ATO'nun 'Ankara'yı Seviyorum' Kampanyası Açılış Töreni

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara Ticaret Odası’nın “Ankara’yı Seviyorum” kampanyasını son derece anlamlı bulduğunu belirterek, “Bu kampanyanın Ankara’nın çarşısını pazarını şenlendirmesini ümit ediyorum ve esnafımıza da bu motivasyonla birlikte daha güzel işler yapmak imkânı vermesini temenni ediyorum” dedi.

ATO'nun 'Ankara'yı Seviyorum' Kampanyası Açılış Töreni
Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından Ankara’da ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmak için yapılan “Ankara’yı Seviyorum” kampanyasının açılışı Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katıldığı bir törenle Hacı Bayram Akşemseddin Bedesteni’nde gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş törende yaptığı konuşmada, “Ankara’yı Seviyorum” kampanyasını başlatmasından dolayı Ankara Ticaret Odası’nı tebrik etti. Türkiye’ye karşı yapılan terör saldırılarında asıl hedefin Türkiye’nin önünü kesmek, , Yeni Türkiye’nin şahlanışını, büyümesini önlemek olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bu saldırılar hem siyasi hem ekonomik hedefi olan, hem de genel olarak Türkiye’nin geleceğine ilişkin son derece kötü emeller taşıyan saldırılardır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bu süreci milletin birlik ve beraberlik içinde atlatacağını söyledi.

Kurtulmuş, “Gelen şiddetli saldırılara karşı aynı Çanakkale ruhunda olduğu gibi, Ulusal Kurtuluş Savaşımızda olduğu gibi tek vücut bir şekilde durarak bu saldırılarla baş etmeye gayret etti ve bu anlamda da ciddi bir birlik ve beraberlik ortaya koydu. Bunun için milletimize şükranlarımızı arz ediyoruz hem de bu duyarlılığı ortaya koyan Ankara Ticaret Odası’nı da tebrik ediyorum ve bu kampanyayı anlamlı ve önemli buluyorum” diye konuştu.

“ÇARŞIMIZI PAZARIMIZI DAHA ETKİN HALE GETİRECEĞİZ”

Uzun yıllar hüküm süren ve çok geniş bir coğrafyaya yayılan Osmanlı Devleti’nin geniş arazi üzerine dayalı ekonomik sistem, esnaf sistemi ve vakıflar olmak üzere 3 temel üzerine kurulduğundan bahseden Numan Kurtulmuş, o dönemde lonca olarak adlandırılan sistemin şimdi ticaret odası olarak yer aldığını ve ticaret odalarının geleneksel toplum düzeninde çok önemli olduğunu anlattı. Kurtulmuş, “Ticaret odalarımızın sadece meslek kuruluşları olarak değil aynı zamanda toplumsal dinamizmimizin önemli ayaklarından birisi olarak çok güçlü olmasını isteriz. Toplumsal bütünlüğün içinde birlikte olabilmenin önemli göstergelerinden birisi de çarşı pazarın hareketliliğidir. Çarşı Pazar ne kadar hareketliyse, çarşıda pazarda insanlar ne kadar çok geziyor ne kadar çok birbirine selam vererek günlük hayatlarını devam ettiriyorlarsa o kadar çok sistem işliyor demektir. Ümit ediyorum ki bu geleneksel yapılarımızdan da çıkaracağımız dersler var. Çarşımızı pazarımızı daha etkin hale getireceğiz. Bu kampanya da bu amaçla oluşturulmuş bir kampanyadır” dedi.

“TERÖRÜN İSTEDİĞİNİ VERMEYECEĞİZ”

Terörün istediği şeylerden birisinin de Türkiye’nin içine kapanması, insanların evinden çıkmadan, korku içinde günlük hayatlarını sürdürmesi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Hayır bu böyle olmayacak. Biz cesaretle, inançla, toplumsal, günlük hayatımızın içinde hayatımızı sürdürüyoruz. Böylece oluşturulmaya çalışılan bir başka algı operasyonunu da eleyeceğiz. Onun için çarşının, pazarın esnafın hareketlenmesi gerek. Bu amaçla bu kampanya buna önemli bir destek sağlayacaktır” dedi.

”RIZKIN 10’DA 9’U TİCARETTİR”

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de törende yaptığı konuşmada, kampanyanın tanıtımı için Akşemseddin Bedesteni’ni özellikle seçtiklerini belirterek, “Dünyada ticarethaneler hep camiler ve mescitler etrafında yapılmıştır” dedi.

Bezci, Hacı Bayram Camii ve çevresini eski değerine kavuşturması nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkür etti. Bezci, “Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed bir hadisinde ‘Rızkın 10’da 9’u ticarettir’ buyurmuş” diyerek ticaretin önemine dikkat çekti.

Ankara’da yaşanan elim olayların ardından, sivil toplum örgütleri, çarşı esnafları ve AVM yöneticileri ile istişare toplantıları yaptıklarını anlatan Bezci, “Bu toplantıların ardından ATO Meclisi’nden çıkan kararla ticareti canlandırmak için 3,5 Milyon TL kaynak ayırdık ve kampanyamızı yapmaya karar verdik” dedi.

“ANKARA BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜR”

Ankara halkını sosyal hayatını her zaman olduğu gibi sürdürmeye davet eden Bezci, “Ankara’yı Seviyorum” alışveriş kampanyası ile özellikle Kızılay, Tunalı başta olmak üzere tüm şehirde alışverişi canlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bezci, “Ankara’da hayatın canlanması, devletin de güçlenmesi demektir. Ankara büyürse Türkiye büyür. Ülkemiz ve kentimiz varsa biz varız. Ankara’yı seviyor ve Ankara’mız için harekete geçiyoruz” dedi.

KAMPANYA İLE 43 OTOMOBİL SAHİBİNİ BULACAK

6 Mayıs’ta başlayıp 6 Haziran’da sona erecek olan kampanya hakkında bilgiler de veren Bezci şunları söyledi:

“6 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında geçerli olacak kampanya döneminde Ankara ili sınırları içinde kredi kartı ya da banka kartı ile tek seferde en az 25 TL tutarında alışveriş yapan herkes ATO’nun hediye edeceği 3 Mercedes ve 40 Fiat otomobilden birini almak üzere çekiliş hakkı elde edecektir. Kampanyaya katılmak için herhangi bir fiş bilgisi ya da kayıt yaptırmak gerekmiyor. Kampanya talihlileri kampanya süresi sonunda Milli Piyango tarafından noter huzurunda yapılacak çekilişle belirlenecektir. Kazanan talihlilerimize 3 adet Mercedes-Benz CLA, 40 adet de Fiat Egea marka otomobil vereceğiz.”

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci Akşemseddin Bedesteni esnafını gezerek alışveriş yaptılar. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve Bezci, daha sonra Hacı Bayram-ı Veli Camisi’ne giderek dua ettiler.
Kaynak: İHA