9. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali 12 Mayıs'ta Başlıyor

Elazığ’da, 9. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali 12-16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

9. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali 12 Mayıs'ta Başlıyor
Elazığ Kültür ve Sanat Derneği tarafından organize edilen Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen toplantıya, Elazığ Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara ile festivalin destekçileri Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, Pertek Belediye Başkanı Recai Vural ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Kara, “Bu yıl düzenleyeceğimiz Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali, yine her yıl olduğu gibi 12-16 Mayıs tarihleri arasında Elazığ’da yapılacak. Bu yıl ilk kez bölgeye açılması hasebiyle çok geniş katılımlı bir festival olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Elazığ Valiliği, Fırat Kalkınma Ajansı, Akçakiraz, Sivrice, Pertek, Keban belediyeleri ile Pertek Kaymakamlığı ve kentteki sponsorlarımızın katkılarıyla düzenlenecek” dedi.

“GÖRME VE İŞİTME ENGELLİLER İÇİN DE FİLMLER YER ALACAK”

Festival kapsamında bu yıl geçen yılın iki katı kadar film gösterileceğine anlatan Kara, “Yaklaşık 45 ulusal metraj, 10 kısa, 5 uluslararası, çocuklarımız için 5 ve 3 de görme, işitme ve bütün engelli vatandaşlarımız için film yer alacak. Açılış galası 12 Mayıs’ta saat 20.00’de kırmızı halı seremonisiyle başlayacak. Program yaklaşık 40 yerel kanal ve TRT’den canlı olarak yayınlanacak” diye konuştu.

Açılış galasında ve alışveriş merkezinde bütün sanatçıların halkla buluşacağını da kaydeden Kara, şunları söyledi:

“Burada imza günleri, söyleşiler, sohbetler ve sergiler yer alacak. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızı 12 Mayıs’ta saat 13.00’te Park 23 alışveriş merkezine davet ediyoruz. Saat 20.00’de açılış galamızı gerçekleştireceğiz. Bu yıl farklı olarak 3 beldemizde açık hava sinemasıyla, sinemaya gidemeyen vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz. 13 Mayıs’ta Pertek’te, 14 Mayıs’ta Akçakiraz’da açık hava sinemasında halkımızı filmlerle buluşturacağız. Bu yılın konuk ülkesi ise Kazakistan olacak. Fırat Üniversitesi’nin destekleriyle de iletişim fakültesi ve iletişim lisesi öğrencilerimize medya atölye dersleri vereceğiz. Haftanın 5 günü yaklaşık 3 saat olmak şartıyla ders verilecek. Senaryo yazmak isteyenler ve diğer faaliyetler bu etkinlik içerisinde olacak.”

“FESTİVALDE 180 KONUK OLACAK”

5 gün sürecek festivalde bu yıl 180 konuk olacağını da dile getiren Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kapsamda konuklarımıza Elazığ’ın tarihini, kültürünü tanıtarak ilimizin tanıtımında elimizden gayreti göstereceğiz. Bu yıl festivalimizin onur ödülünü ise Türk sinemasının önemli oyuncularından Erdal Özyağcılar alacak. Bu yılki konuklar arasında Harika Avcı, Berk Oktay, Sitare Akbaş, Menderes Samancılar, Ümit Yesin, Cihat Tamer, Suna Yıldızoğlu, Çiğdem Tunç, Deniz Gökçer, Bahar Surel ilimize gelerek Elazığ ve bölge halkıyla buluşacak. Bir sürpriz çıkmazsa Tolgahan Sayışman ve Erkan Petekkaya da festivalimize katılacak. Bu yıl filmlerimizi seçerken ülkemizin üzerinde karabasan gibi dolaşan ve insanlarımızı her gün strese neden olan olaylardan bir nebze kurtulmaları adına genellikle komedi ve tarihi olmasını tercih ettik. Halkımız bugünden itibaren android telefonlardan Elazığ Film Fest uygulamasını indirerek, festivalimizi adım adım takip edebilme imkanına sahip olacak.”
Kaynak: İHA