Trabzon Rehabilitasyon Ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Asan Açıklaması

'Engellilerimiz ve aileleri kesinlikle yalnız değiller'.

Trabzon Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Cafer Asan, engellilerin ve ailelerinin kesinlikle yalnız olmadıklarını söyledi.

Asan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ortahisar ilçesinin Değirmendere Mahallesi'nde yaklaşık 10 yıldır faaliyette olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde 3-60 yaş arasındaki her türlü engelli gruba gündüz bakım ve rehabilitasyon hizmetinin birlikte verildiğini belirtti.

Merkezin gündüz hizmet veren bir sosyal kuruluş olduğunu ifade eden Asan, 'Aynı zamanda ailelere dönük danışmanlık hizmeti de veriyoruz. Çocuklar servisle evlerinden alınıp merkezimize ulaştırılıyor, yine aynı şekilde akşam ailelerine teslim ediliyor. Bakım ihtiyaçları ne ise ona göre uzmanlarımızın belirlediği bakım planı çerçevesinde bakımları yapılıyor. Ayrıca kendilerini geliştirmeye dönük rehabilitasyon programlarından yararlanıyorlar.' dedi.

Asan, merkeze engeli bulunan 88 kişinin kayıtlı olduğunu vurgulayarak, bu sayının sürekli olarak değişiklik gösterdiğini sözlerine ekledi.

Engelli ferdi bulunan ailelere, yararlanabilecekleri imkanlar konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını anlatan Asan, şunları kaydetti:

'Bizler, kendilerine hizmet sunduğumuz konularda danışmanlık yapmaya hazırız. Engellilerimize sunulan imkanları bilmiyor olabilirler ancak bize geldikleri takdirde sosyal hizmet uzmanımız, psikoloğumuz, çocuk gelişimci gibi meslek elemanlarımız kendilerine rehberlik edeceklerdir. Hangi tür kaynak, hizmetler olduğu konusunda biz onları yönlendirebiliriz.'

Asan, engellilerin ve ailelerinin kesinlikle yalnız olmadıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

'Devletin her zaman yanlarında olduğunu düşünsünler ve bizim gibi kurumlara başvursunlar. Sadece burayı çocukların gelişimlerini destekleyen bir yer olarak düşünmemek lazım. Çeşitli kurumların da bu tür hizmetleri verdiğini unutmamak gerekiyor. Bize gelip danışmanlık hizmeti alırlarsa yalnız olmadıklarını göreceklerdir.'

Asan, engellilere yönelik masa tenisi, bocce ve atletizm branşlarında faaliyet gösteren Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Trabzon Şubesinin de merkez bünyesinde 2013 yılından itibaren hizmet verdiğini belirtti.
Kaynak: AA