Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2016 Arama Kurtarma Tatbikatı

Tatbikat, 69 Haziran'da Doğu Akdeniz Gazimağusa açıklarında, KKTC toprakları ve kara suları ile Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde yer alan uluslararası sularda gerçekleştirilecek.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2016 Arama Kurtarma Tatbikatı, 6-9 Haziran'da, Doğu Akdeniz'de, Gazimağusa açıklarında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprakları ve kara suları ile Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde yer alan uluslararası sularda yapılacak.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma unsurlarının imkan ve kabiliyetlerini denemek, müşterek arama kurtarma faaliyetlerinde işbirliği ve koordinasyonu en üst düzeye çıkarmak ve tatbikata katılan unsurların arama kurtarma usullerinin uygulanmasına yönelik eğitimlerini geliştirmek amacıyla 6-9 Haziran 2016 tarihleri arasında tatbikat düzenlenecek.

Doğu Akdeniz'de, Gazimağusa açıklarında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprakları ve kara suları ile Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde yer alan uluslararası sularda gerçekleştirilecek tatbikata, Türk Silahlı Kuvvetleri arama kurtarma sisteminde yer alan çeşitli tipte gemi, uçak, helikopterler, arama kurtarma konusunda eğitim almış personelden oluşan timler ile KKTC Arama Kurtarma Teşkilatında yer alan sivil ve askeri unsurlar katılacak.

- Güney Kıbrıs'ta 'Argonaut 2016' tatbikatı

Öte yandan Güney Kıbrıs Rum kesiminde de 'Argonaut 2016' adlı çok uluslu sivil askeri tatbikatı düzenlendi.

Larnaka bölgesinde icra edilen üç aşamalı tatbikatta, kara, hava ve deniz bölgesinde Güney Kıbrıs, Yunanistan, ABD, İngiltere, Fransa, İsrail, İtalya ve Macaristan'dan devlet kurumlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Tatbikat sırasında komşu ülkelerden tahliye ve arama kurtarma operasyonlarıyla ilgili acil durum plan ve senaryoları uygulandı.

Kaynak: AA