Şeffaf Mutfak Projesi'ne Altın Pusula Ödülü

Çekmeköy Belediyesi’nin Şeffaf Mutfak Sağlıklı ve Güvenilir İşletmeler projesi, iletişim stratejisi ile Türkiye’nin iletişim Oscar’ı sayılan “Altın” Pusula ödülüne layık görüldü.

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından, bu yıl 15’incisi düzenlenen "Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri" sahiplerini buldu. Çekmeköy Belediyesi’nin Sealed Air iş birimi Diversey Care iş birliğinde ilçedeki gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik yürüttüğü Şeffaf Mutfak Projesi, Altın Pusula Ödülü aldı.

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri yarışmasının sonuçları, 30 Mayıs 2016 Pazartesi gecesi Raffles İstanbul’da yapılan törenle açıklandı. Gecede Kamu Kuruluşları kategorisinde Çekmeköy Belediyesi Şeffaf Mutfak projesinin iletişim stratejisi ödüle layık görüldü.

Ödülü, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Şeffaf Mutfak Projesi Genel Koordinatörü ve Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, Başkan Yardımcısı Latif Coşar, proje ekibi, proje ortağı Sealed Air ve proje çıkış döneminin iletişim sponsoru Balparmak yetkilileri birlikte aldı.

Şeffaf Mutfak Projesi’nin “İki elma arasındaki farkı görebiliyor musunuz?” görselleriyle başlayan projede izlenen iletişim stratejisinin getirdiği ödül sonrası konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Bir sabah kalktığımızda her yer 2 tane kırmızı elma ile süslenmişti ve aralarındaki fark soruluyordu. Gün içinde belediyeye gelenlerin, beni özel telefonumdan arayıp aradaki farkı soranların sayısı arttıkça, bu projede beklentimizin üzerinde bir başarı elde edeceğimizi hissetmiştik. Vatandaşların bu derece ilgisini çeken projeye işletmelerin de katılımı çok oldu. Hafta sonu bu projemizi Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali ile taçlandırdık. Belediyemizin vizyonu genişletecek bu ödülü bize layık gören seçici kurula çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çekmeköy Belediyesi’nin ödül aldığı gecede diğer ödüller, Turkcell, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Dış İşleri Bakanlığı G20 Dönem Başkanlığı, Türk Telekom, Finansbank, Abdi İbrahim, Koç Holding, Arkas Holding, Doğuş Holding, Eti Gıda, Akbank, Pegasus, Toyota, Vodafone Vakfı’na gitti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gelenekten Geleceğe Kudnu projesinin ödülünü almaya gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de Çekmeköy Belediyesi’ni ödül için tebrik etti.

Çekmeköy ilçesindeki; gıda ve içecek üretim tesisleri, restoranlar, kafeler, cateringler, okullar, şarküteriler ve kasaplar gibi tüm yeme içme mekanlarının uygun hijyen standartlarına ulaşmasını ve gıda güvenliği koşullarına bağlı sürdürülebilir işletmeler olmasını hedefleyen Şeffaf Mutfak Projesi, sonraki süreçte proje kapsamında daha çok işletmeye ulaşarak, sertifika alan işletme sayısını artırmayı planlıyor.
Kaynak: İHA