Rektör Adayı Boztosun, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Akdeniz Üniversitesi Rektör adayı ve Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Boztosun, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Güzel Sanatlar Enstitüsü öğrencileriyle biraraya geldi.

Enstitüler Binası konferans salonunda öğrencilere seslenen Boztosun, hedefinin Akdeniz Üniversitesini üçüncü nesil bir üniversiteye dönüştürmek olduğunu kaydetti.

Üçüncü nesil üniversite kavramının batıda 40 yıl önce uygulanmaya başladığını ifade eden Boztosun, 'Bu kapsamda 4 büyük projemiz var. Bunları hayata geçirmeyi başarırsak kendi gelirimizi kendimiz üretip, çok önemli bir mali güce ulaşabileceğiz.' dedi.

Üniversitenin, bisiklet yollarına, merkezi atölyelere ve içinde binlerce kitabın bulunduğu büyük bir kütüphaneye ihtiyacı olduğunu belirten Boztosun, şöyle konuştu:

'Ancak ben bu tür problemlerin alt komisyonlar tarafından çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir rektörün daha büyük bir vizyonu olmalı. Üniversitesini, Türkiye'yi dünya standartlarına ulaştırmanın yollarını bulmalı ve bu doğrultuda hareket etmeli. İşte bende bu yüzden göreve talip oldum. Bu görevi siyasi bir kariyer yapmak için istemiyorum. Öğrenci odaklı çalışarak gelecek yıllara yatırım yapmak istiyorum. Bundan yıllar sonra siz bu görevlere talip olduğunuzda sistemin daha çalışır olması için bugün Akdeniz Üniversitesi rektörlüğüne adayım. Ümit ederim ki Akdeniz Üniversitesinin çıtasını hep birlikte yükselteceğiz.'

Kaynak: AA