NEÜ Sosyal Ve Beşeri Bilimler Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Felsefe, İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Uluslararası İlişkiler Bölümleri ilk mezunlarını törenle uğurladı.

NEÜ Sosyal Ve Beşeri Bilimler Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi
Mezuniyet Programına, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder Kutlu ve Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Buluş, akademisyenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Buluş, yetiştirdikleri öğrencilerin hayata atıldıklarını görme bahtiyarlığına erişmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Hayat yolda olmak demektir. Şimdide yeni bir yola düşüyorsunuz. Başlangıcı iyi olanların nihayeti de iyi olur. Bu yolda giderken yapacağınız tercihlerin hayırlı olmasını dilerim” dedi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinin ilk mezuniyet programına katılımlarından dolayı ailelere teşekkür etti. Türkiye’de benzeri fonksiyon gören fakülteler olduğunu belirten Rektör Şeker, “Aramızda tatlı rekabet söz konusu. Türkiye’nin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü yetiştirmek üzere tüm üniversitelerimiz beraber yüksek gayret içerisinde özverili bir çalışma yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda Sosyal ve Beşeri Bilimlerin öneminin fark edildiğinin altını çizen Prof. Dr. Şeker, bu fakültelerde yetişmiş olan gençlerin ülkenin geleceğine yön verecek, gerek merkezi hükümette, gerek yerel yönetimlerde gerekse de özel sektörde Türkiye’ye katma değer üretecek şekilde donanımlı yetişmeleri için saba sarf ettiklerini belirtti.

Gençlere bu anlamda güvendiklerini söyleyen Şeker, gençlere mezuniyetlerinin hayırlı olmasını temenni etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, hayat boyu koşuşturmaların, imtihanların devam ettiğinin altını çizerek, “Şimdi sizin için yeni bir dönem başlamış oldu. Allah yolunuzu açık etsin. Her anımızda muhasebeyi unutmayalım. Konya dışından gelen ve mezun olup ayrılacak olan arkadaşlar Konya’yı unutmasınlar. Onlar gönlümüzde her zaman yer bulacaklardır” dedi.

Fakülte birincilerine plaketleri takdim edildikten sonra öğrencilere, protokol üyeleri ve hocaları tarafından başarı belgeleri verildi.

Program, mezun olan öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA