Muş'ta 'Malzemelerin Sihirli Dünyası' Konferansı Düzenlendi

Muş Bilim ve Sanat Merkezi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Teknik Dergisi işbirliğinde ‘Bilim Söyleşileri’ konferansı düzenledi.

Muş'ta 'Malzemelerin Sihirli Dünyası' Konferansı Düzenlendi
Muş Öğretmenevinde düzenlenen konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, TUBİTAK Popüler Bilim Yayınları Müdürü Duran Akça, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK İl Koordinatörü İbrahim Koç, Muş’ta çok ciddi bilim ve teknolojiye meraklı öğrencilerin olduğunu söyledi.

Öğrencilerin teknoloji ile buluşarak bu meraklarının giderilmesi amacıyla böyle bir proje çalışmasının yapıldığını ifade eden Koç, “Bu konu çerçevesinde TÜBİTAK’ın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile yapılmaktadır. Bu kapsamda desteği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

TÜBİTAK ile öğrencilerin zihin pencerelerinin açıldığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan da “TÜBİTAK ile Bilim ve Teknik Dergisinden hocalarımız öğrencilerimize seminerler veriyorlar. Çocuklarımıza vizyon kazandıran bu seminerler ile zihinlerinde pencereler açılıyor. Emeği geçen Bilim Sanat Merkezi idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Konferansın öğrenciler üzerinde çok büyük bir fayda sağladığına inandığını vurgulayan Muş Bilim ve Sanat Merkezi Murat Taşdemir ise, “TÜBİTAK ile Bilim Sanat Merkezi’nin ortak yaptığı bir söyleşidir. Bu söyleşinin çocuklar üzerinde çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle atom üzerinde güncel olan çalışmalar var. 3D yazıcıdan bahsedildi. Ülkemizin kalkınması adına nelere dikkat edilmesi gerekiyorsa bilim ile ilgili sunumlar yapıldı. Öğrenciler, uzun süredir içeride olmalarına rağmen sıkılmayıp, beğendiklerini söylediler. Bunları tekrardan devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Konferansın konuğu ve konuşmacısı olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Eren Kalay da, nano teknoloji alanında atom fiziği, atomun parçacıkları, atomun yapısı gibi konularla ilgili detaylı açıklamalarda bulunmasıyla program son buldu.
Kaynak: İHA