Minyatür Ve Kaligrafiyi Üniversiteli Kızlar Yaşatacak

İçel’in Erdemli ilçesinde üniversiteli kız öğrenciler kadim Türk-İslam sanatı minyatür ve kaligrafi kursuna katılarak bu sanatın yaşatılmasına önayak oldu.

Minyatür Ve Kaligrafiyi Üniversiteli Kızlar Yaşatacak
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erdemli Kız Öğrenci Yurdu’nda açılan kurslarda kız öğrencilerin sabırla hazırladığı minyatür ve kaligrafi eserleri 6 aylık kurs sonunda Erdemli Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı.

Erdemli Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Serpil Durmaz Yoğurtoğlu, Erdemli Halk Eğitim Merkezi desteği ile açılan kursların öğrenciler için oldukça faydalı olduğunu belirterek, sergide 20 kız öğrencinin 60 eserinin yer aldığını söyledi.

Yoğurtoğlu, "Öğrencilerimiz boş zamanlarını değerlendirerek, birçok işlerden fedakarlık yaparak, bu eserleri ortaya çıkarmışlardır. Öğrencilerimiz kadim Türk-İslam sanatı minyatür ve kaligrafinin yaşatılmasına öncülük edeceklerdir" dedi.

Kursa katılan üniversite öğrencisi Gamze Güler de derslerden arta kalan vakitlerinde minyatürle ilgilendiğini ifade ederek, "Minyatür ince bir sanat, bir hayli zorlandık. Derslerle birlikte ilerletmek zor oluyor. Ama emeğimizi, gönlümüzü vererek bir şeyler yapmaya çalıştık" diye konuştu.

Açılışına Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ile Kredi ve Yurtlar Kurumu İçel İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ve AK Parti İçel İl Kadın Kolları Başkanı Mehri Bilgen’in de katıldığı serginin gezilmesinin ardından öğrencilere belgeleri takdim edildi.
Kaynak: İHA