Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı Yapıldı

Lapseki Köylere Hizmet Götürme Birliği Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısını Birlik Başkanı Kaymakam Tahir Şahin önderliğinde tamamladı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı Yapıldı
Lapseki Köylere Hizmet Götürme Birliği Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısını Birlik Başkanı Kaymakam Tahir Şahin önderliğinde tamamladı. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşen oturum saygı duruşunun ardından istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Gelir-Gider hesapları, faaliyet raporları, 2015 yılı kesin bütçe gelir-giderleri gündemden geçti. Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Tahir Şahin yaptığı açıklamada, “Bugün vatandaşlarımızın hür iradeleriyle hem muhtarlar olarak hem de il genel meclis üyeleri olarak oluşturduğumuz bu meclisi bugünde kendi içimizde hem muhtarların hem de il genel meclis üyelerinin encümen üyeliği seçimlerini yapacağız. Bunun haricinde 2015 yılı ile ilgili arkadaşlarımız faaliyet raporu ile ilgili sunum yapacaklar. Toplantımızın ilçemize hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Encümen üyeliğine Yeniceköy Muhtarı Ali Balta, Eçialan köyü Mehdi Arıcı, İl Genel Meclis Üyelerinden Hasan Engin ve Tayfun Sevim seçildi. MHP Belediye Meclis Üyesi Ali Koltuk toplantıda söz alarak muhtarların yapılan yatırımlar konusunda sağlıklı bir birikime sahip olmadığını dile getirdi. Kaymakam Tahir Şahin günün her saati tüm muhtarların gerekli gördüğü takdirde isterlerse mali müşavir ya da denetçiler yardımıyla bilgi alabileceklerini kaydetti.

Birliğin hesap verebilirlik yönünden çok açık olduğunu ifade eden Şahin, yatırımlar hakkında isteyen muhtarın başvuru yaparak bilgi alabileceğinin altını çizdi.
Kaynak: İHA