İyilikte Yarışan Öğrencilere Ödül​

MEB Müsteşar Yardımcısı Yıldız: 'İnsanı ve onun değerlerini merkeze alan bir sistem geliştirdik. Çocuklarımızın analitik perspektifte dünyayı yorumlayıp kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmelerini amaçlıyoruz'

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, 40 yıldır değiştirilemeyen eğitim müfredatını yenilediklerini ifade ederek, 'İnsanı ve onun değerlerini merkeze alan bir sistem geliştirdik. Çocuklarımızın analitik perspektifte dünyayı yorumlayıp kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmelerini amaçlıyoruz.' dedi.

Deniz Feneri Ankara Şubesinin, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile başlattığı “Ortaokullar ve Liseler Arası Uygulamalı İyilik Projesi” kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenci ve okullara ödülleri verildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonunda düzenlenen törene, özel okullar ve devlet okullarından bin öğrenci katıldı.

MEB Müsteşar Yardımcısı Yıldız, programda yaptığı konuşmada, eski eğitim sisteminin öğrenciyi ikinci planda tutan bir anlayış üzerine inşa edildiğini belirtti. Yıldız, öğrenciyi merkeze alan ve onun düşüncelerine değer veren yeni bir müfredat hazırladıklarını anlatarak, şunları belirtti:

'Çocuklarımızı daha iyi yetiştirmek için daha iyi ne yapabiliriz sorusunu sorduk ve 40 yıldır yapılamayan müfredat değişikliğini yaptık. İnsanı ve onun değerlerini merkeze alan bir sistem geliştirdik. Yeni yaklaşımda çocuklarımızın analitik bir perspektifte dünyayı yorumlayıp kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmelerini amaçlıyoruz. Zira onların düşünceleri bizim için çok değerlidir. Eski sistemde ise bilginin tek kaynağı öğretmendi ve öğretmen her şeyde otoriterdi. Bu sistem, çocuklarımızın üzerinden bir silindir gibi geçiyordu.'

Bölgesinde söz sahibi olan, üretim değeri yüksek yeni bir Türkiye için çocukların çok iyi yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Yıldız, bu kapsamda okulların altyapı ve fiziki donanımlarını son teknolojik imkanlarla yenilediklerini söyledi.

Deniz Feneri Derneğinin, toplumun değerlerine katkı sunan projeler üretmeye devam ettiğini aktaran Yıldız, diğer sivil toplum kuruluşlarının da aynı şekilde sorumluluk almaları gerektiğini dile getirdi. Yıldız, 'Medeniyet değerlerimize, İslami ve insani karakteristiğimize uygun bir proje yapılmıştır. Dünyanın ve ülkemizin geleceği, bu iyilik hareketlerine bağlıdır. MEB olarak böyle bir projede yer aldığımız için mutluyuz.' dedi.

- 'Projeyi bütün Türkiye'de uygulamak istiyoruz'

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz de projeyi iki yıl önce İstanbul’da başlattıklarını anlattı. Çocuklardaki iyilik duygularını harekete geçirmek için böyle bir çalışma yaptıklarını söyleyen Cengiz, 'Çocuklarımızın kalplerine, zihinlerine iyiliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı aşılamaya çalışıyoruz. Çünkü iyiliğin en saf ve temiz hali onlarda vücut buluyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın birçok bölgesinde kan ve gözyaşının hakim olduğuna işaret eden Cengiz, Anadolu insanının yardım elini bu bölgelere ulaştırmaya çalıştıklarını kaydederek, 'Milletimizin merhamet eli, mazlum coğrafyalarda akan gözyaşlarını siliyor. Milletimizin en güçlü yanı budur. Bütün dünyadaki mazlum coğrafyalara elimizi uzatmaya çalışıyoruz.' diye konuştu.

Ankara ve İstanbul'da devam eden projeyi Türkiye’nin tamamında uygulamak istediklerini dile getiren Cengiz, yarışmaya 300 projenin katıldığını, bunlardan 12’sinin ödüle layık görüldüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından 'Ortaokullar ve Liseler Arası Uygulamalı İyilik Projesi' kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA