Hisarcık Atatürk İlkokulu'nda Okuma Bayramı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulu birinci sınıf öğrencileri için "Okuma Bayramı" programı düzenlendi.

Hisarcık Atatürk İlkokulu'nda Okuma Bayramı
Belediye Düğün Salonundaki Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı.

Birinci sınıf öğrencileri 9 ay süresince Sınıf Öğretmenleri Semra Bülbül ve Yusuf Kelek nezaretinde hazırladıkları Okuma Bayramı etkinliğinde hünerlerini sergilediler.

Okunan şiirlerin ardından, miniklerin, Dersler katmer katmer, Okuldan korkan çocuk, Kaynana damat, Tık dedi kapı, Veli Toplantısı, Bebeklikten Yaşlılığa, Mumun Hikayesi isimli skeçler, mesleklerini şimdiden seçen öğrencilerin, mesleklerine uygun kıyafetlerle sahneye çıkışı, dört mevsime bürünen öğrencilerin sahne gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Son olarak geleneksel Kına Gecesi gösterisinde öğrencilerin sergilediği performans görülmeğe değerdi.

Program sonunda birinci sınıf öğrencilerine okuma belgeleri Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci ve Atatürk İlkokulu Müdür Yardımcısı Pelin Solak tarafından verildi.

Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, ödül sonrası yaptığı konuşmada,”Bu güzel etkinlikte bizleri buluşturan okul idarecileri ve öğretmenlerimize öncelikle çok teşekkür ediyorum. Okuma yazma öğrenerek eğitim ve öğretim hayatlarının adeta kapısından giren çocuklarımıza bütün eğitim ve öğretim hayatları boyunca başarılar diliyorum. Öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimizi kutluyorum. Öğretmenlerimizin, çocuklarımızın ve okulumuzun her zaman yanında olan siz değerli velilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah sizler çocuklarınızın ilk, orta, lise ve üniversite mezuniyetleri ile mürüvvetlerini görürsünüz. Hepsine başarılı bir eğitim, öğretim hayatı ve uzun ömürler diliyorum.” dedi.

(MA-EFE)
Kaynak: İHA