Dadağı Köyü Zirvede Bahar Şölenini Gerçekleştirdi

Dadağı Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen “Bahar Şöleni” Dadağı Köyü Gubaca mevkiinde, yaklaşık 1500 kişinin katılımıyla kekik kokusu ve yağmur altında gerçekleştirildi.

Dadağı Köyü Zirvede Bahar Şölenini Gerçekleştirdi
Yapılan Bahar Şölenine, Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin ALKAYA, Gülşehir Kaymakamı Murat ERTEKİN, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi ARISOY, Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya. Türk Kamu-Sen İl Başkanı Turgay ÇETİN, AK Parti Gülşehir İlçe Başkanı Kürşat KOÇ, MHP Gülşehir İlçe Başkanı Abdullah ERGEN ve MHP İl Genel Meclis Üyesi Hilmi ERGENE, Gülşehir daire amirleri ve STK'ların temsilcileri katıldı.

Sunum konuşmasında, Tayfur URGENÇ; Say, Kapaktepe, Hacı Ahmet yeri, seydalı, Dölek, Bağçe, tospalık, karaçalı, çoraklık, ağbel deyince ben Dadağı Köyünü hatırlarım ve duygulanırım diyen köylülerim, yağmur altında bizleri yalnız bırakmayarak buraya kadar gelen bu şölenimize katılan değerli protokol üyeleri ve hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. Dedi. Şehitlerimiz adına yapılan Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Kur'an tilaveti yapıldı.

Nevşehir Dernekler Federasyonu ve Dadağı Köyü Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet EREN konuşmasında, protokol üyelerine katılımlarından dolayı tek tek teşekkür ederek, hemşerilerine şöyle seslendi: Değerli hemşerilerim Almanya'dan, İzmir'den, Şırnak'tan, İstanbul'dan Ankara'dan memleketin her köşesinden, bu davetimize icabet edip bu birlik ve beraberlik günümüzde burada bulunan eli öpülecek köylülerim, hemşerilerim hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, şükranlarımı sunuyorum. Düğünlerimizi birlikte yapalım, sevinçlerimizde birlikte eğlenelim, matem günlerimizde acılarımızı birlikte paylaşalım. Bizleri ata ocağına bağlayan kültürel değerlerimizi yaşatalım. Yardımlaşmayı, dayanışmayı en üst seviyeye çıkarmak hepimizin görevi olmalıdır. Bizlere ve köyümüze bugüne kadar emek veren öğretmenlerimize, ebelerimize, imamlarımıza, muhtarlarımıza kanaat önderlerimize de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, odun ateşinde pişirilmiş etli bulgur pilavı, köylülerin yaptığı ayran, tatlı ve çay ikramından sonra Gülşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi Üçayak, ağırlama ve köprüden geçti, gibi Nevşehir yöresi ile özdeşleşmiş halay oyunlarını sergilediler. Özellikle Köylüler tarafından sergilenen “Deve Oyunu” büyük ilgi çekti. Daha sonra Dadağı köylüleri ve misafirler köylerine özgü halay ve oyunlarla programı devam ettirdiler.

Program bitiminde Dernek Başkanı Mehmet EREN; etkinlikte emeği geçen desteklerini esirgemeyen Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi ARISOY'a, Tarih Öğretmeni Tayfur URGENÇ'e, Foto Yener'e, Mantarkaya Yemekçilik Şti.'ye, Gürlek Harfiyet'e, İnci Colar'a, Urgenç Nakliyat'a, Şimşek Bobinaj'a, dernek tarafından bastırılan Dadağı köyü resimli saat ve ajanda hediye takdim etti.

Bahar Şöleni etkinliği akşam gece geç saatlere kadar köy meydanında devam etti. Köye gelen hemşeriler köylüler tarafından misafir edildi.
Dadağı Köyü Zirvede Bahar Şölenini Gerçekleştirdi  Dadağı Köyü Zirvede Bahar Şölenini Gerçekleştirdi Dadağı Köyü Zirvede Bahar Şölenini Gerçekleştirdi
Dadağı Köyü Zirvede Bahar Şölenini Gerçekleştirdi Dadağı Köyü Zirvede Bahar Şölenini Gerçekleştirdi Dadağı Köyü Zirvede Bahar Şölenini Gerçekleştirdi