Geleceğin Sporcuları Sultangazi'de Yetişiyor

Okullara spor salonları kazandırmak ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘Geleceğimiz Sporla Büyüsün’ projesi yılsonu programını Sultangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Proje kapsamında 33 okulda 5 bin öğrenciye kurs verildi.

Geleceğin Sporcuları Sultangazi'de Yetişiyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve Sultangazi Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Geleceğimiz Sporla Büyüsün’ projesi yıl sonu finalini Sultangazi Cebeci Spor Kompleksi’nde düzenlenen programla yaptı. Proje kapsamında 33 okuldan toplam 5 bin öğrenciye 9 farklı branşta kurs verildi.

Programa Sultangazi Belediyesi Başkan Vekili Fevzü Dülger, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Bahattin Ulusan katıldı.

Çeşitli spor branşlarından öğrenciler salondaki seyircilere gösteri yaptı.

“SULTANGAZİ BELEDİYESİ OLARAK TÜM DESTEĞİMİZİ VERDİK”

Belediye olarak spora desteklerini esirgemediklerini söyleyen Sultangazi Belediye Başkan Vekili Fevzü Dülger, “Bugün burada, Sultangazi’mizde 2015-2016 sezonunda öğrencilerimize yönelik Sultangazi Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa olarak bir yıl boyunca yaptığımız çalışmaları ‘Geleceğimiz Sporla Büyüsün’ temalı programımızın finalindeyiz. Bugün ödül törenini gerçekleştireceğiz. Hepimizin bildiği gibi Haziran ayı itibariyle okullar kapanıyor. Biz belediye olarak buna tüm desteğimizi vererek bu şekilde öğrencilerimizin daha sağlıklı daha sportif vücutlara sahip olabilmesi anlamında çalışmalarımızla katkı sağladık. Büyükşehir Belediyesi’nin muazzam tesislerini de halkımıza ve öğrencilerimize açtık. Bu bakımdan da ben emeği geçen başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a, Sultangazi Belediye Başkanımız Cahit Altunay’a, Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüze teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“GÜCÜMÜZÜ BİLDİĞİMİZDE BÜKEMEYECEĞİMİZ BİLEK YOK”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Bahattin Ulusan, “6 aydır başkanım, mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Büyükşehir Belediyemizin okullarda salonları yapması bizim profesyonel diyebileceğimiz antrenörlermizin desteğiyle hem burada tesislerimizde hem de okullardaki spor salonlarında bu evlatlarımızı eğitiyoruz. Ölçümler yapılıyor hangi branşa hangi alana yatkınsa oralara yönlendiriliyorlar evlatlarımız. Ayrıca bizim evlatlarımıza gücümüzün ne olduğunu göstermemiz gerekiyordu, bu noktada da çalışmalarımız var. Gücümüzü bildiğimizde bükemeyeceğimiz bilek yok. Bu ülke hepimizin, ülkemizi tutup ayağa kaldırma adına gençlerimize, evlatlarımıza yatırım yapıyoruz” dedi.

“YÜZLERCE İNSANIN ÖNÜNDE GÖSTERİ YAPMAK GURUR VERİCİ”

Okulunda imkanların kısıtlı olduğunu dile getiren küçük Emirhan, “Çok mutluyum. Okulumuzda imkanlarımız olmadığı için gecemizi gündüzümüze katarak, didinip çalışarak buralara geldik. Burada bize moral kaynağı olan öğretmenim Seher hocama ve velilerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Bu tür etkinliklerin daha fazla olabilmesi için Büyükşehir Belediyesinden tek isteğim okullara bu konuda biraz daha yardımcı olunmasıdır. Çok güzel bir duygu, bu duyguyu her çocuğun yaşamasını çok isterim. Çünkü burada yüzlerce insanın önünde halk oyunu gösterisi yapmak gerçekten gurur verici bir olay. Devamını getirmek de tek dileğim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından antrenör ve sporculara ödül takdim edildi. Ayrıca milli sporcu Kübra Dağlı da taekwondo ekibiyle birlikte gösteri yaptı.
Kaynak: İHA