Erzincan'daki Cinayet Davası

Erzincan'da adliye katibi Şenay Akdemir'i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıl hapisle cezalandırıldı.

Erzincan Adliyesinde katip olarak çalışan Şenay Akdemir’in öldürülmesiyle ilgili açılan davada, sanık Cihan Bektaş'a 'kasten öldürme' ve 'nitelikli yağma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıl hapis cezası verildi.

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Bektaş ve avukatları ile mağdur aile yakınları katıldı.

Mahkemede son savunması alınan sanık Bektaş, önceki duruşmadaki ifadesini değiştirerek, cinayeti kendisinin işlemediğini, üzerine atıldığını savunarak, olayın araştırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Bektaş'a, 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'nitelikli yağma’ suçundan da 14 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, verilen cezalarda herhangi bir indirim yapılmasına da yer olmadığına hükmetti.

- Olay

Erzincan'da geçen yıl 13 Aralık'ta yol kenarında bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan cesedin, Erzincan Adliyesi'nde katibe olarak görev yapan Şenay Akdemir'e ait olduğu belirlenmiş, polisin bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarında yaptığı inceleme sonucu kadının çantasını çöp konteynerine attığı belirlenen Cihan Bektaş yakalanmıştı.

Emniyetteki ifadesinde Akdemir'i bıçaklayarak öldürdüğünü kabul eden ve tutuklanan Bektaş hakkında, 'kasten öldürme' ve 'nitelikli yağma' suçlarından dava açılmıştı.
Kaynak: AA