Erciyes Teknopark'ta Eğitim Seminerleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından, ‘Horizon 2020’ programının alt başlıkları olan ‘Marie Sklodowska Curie Aksiyonları, Yeniliğe Hızlı Erişim ve Uzay Alanı’na yönelik bilgi günü ve tecrübe paylaşımı semineri düzenledi.

Erciyes Teknopark'ta Eğitim Seminerleri Hız Kesmeden Devam Ediyor
Seminere konuşmacı olarak Numan Gölükçü (Ufuk 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Ulusal İrtibat Noktası ), Okan Saldoğan (Ufuk 2020 Uzay Alanı Ulusal İrtibat Noktası ) ve Yrd.Doç.Dr Erman Ayday (Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği) katıldı.

DÜNYANIN EN YÜKSEK BÜTÇELI SIVIL ARAŞTIRMA PROGRAMI

Seminerin açılış konuşmasını yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz, Horizon 2020’nin dünyanın en yüksek bütçeli sivil araştırma program olduğuna dikkat çekti. Kiraz, “Horizon 2020 Avrupa Birliği Çerçeve Programları (AB ÇP) Avrupa’nın bilim, teknoloji, politika ve uygulamalarının uyumlaştırılması amacıyla oluşturulmuştur. Horizon 2020’den sanayi kuruluşları, KOBİ’ler, KOBİ birlikleri, bireysel araştırmacılar, üniversiteler, araştırma merkezleri, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası organizasyonlar faydalanabilmektedir. KOBİ’lerin, sanayi kuruluşlarının HORIZON 2020 programından efektif şekilde yararlanıp hibe desteği alabilmeleri adına bilgi ve tecrübe paylaşımları etkinliklerini sık aralıklarla düzenliyoruz. Bu tecrübe paylaşımı etkinliklerinde, Türkiye’de konuyla ilgili önemli başarılar sağlamış uzmanları Erciyes Teknopark’ta ağırlayarak akademisyenlerimize ilgi çekici seminerler düzenlemeyi hedefliyoruz. Bugünkü etkinliğimizde de genel bilgilendirme semineri ve başarı hikayesini takiben çok değerli uzmanların liderliğinde “Marie Sklodowska Curie Bireysel Burslar Proje Yazma Eğitimi ile Uzay Alanı Odak Grup Toplantısı düzenlenecek. Erciyes Teknopark olarak büyüyen hedeflerle çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor olacak.” diye konuştu.

Kaynak: İHA