Çocuk Meclisi'nden, Çocuk Ombudsmanı'na Ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Kamu Denetçiliği Kurumu’nu ziyaret ederek, çocuk ombudsmanlığı hakkında bilgi aldı.

Çocuk Meclisi'nden, Çocuk Ombudsmanı'na Ziyaret
Kurum’da Denetçi ve Çocuk Ombudsmanı Serpil Çakın görüşen Çocuk Meclisi üyeleri, kurumun çalışmalarını yakından tanıma fırsatı elde etti. Üyeler, kamu hizmeti alırken haksızlığa uğradıklarında Kamu Denetçiliği Kurumu ve Çocuk Ombudsmanlığı’na nasıl başvurabileceklerini öğrendi.

Çocuk Ombudsmanı Çakın, Çocuk Meclisi üyelerine, kurumun, çocuklara haklarını savunabilmelerinde yardımcı olmak, çocuk hakları kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulduğunu anlattı.

Çocuk Meclisi ve Çocuk Ombudsmanlığı’nın, ortak çalışmalar da yapabileceğinin altını çizen Çakın, "Çocuk çalışma arkadaşlarım da olsun isterim, bundan mutluluk duyarım" dedi.

Çakın, alınacak yeni kararlarda, meclis üyelerinin görüşlerine başvurulabileceğini, çözülmüş örnekler hakkında kendilerine bilgi verilebileceğini ve ortak toplantılar yapılabileceğini söyledi.



Bugüne dek kuruma gelen şikayetler ve çözüm örnekleri hakkında da bilgiler veren Çakın, çocukların sesi olmaya çalışan Çocuk Meclisi üyelerini, gerek aldıkları kararlar, gerekse kendilerine güvenen, konulara duyarlı, bilinçli bireyler olmaları dolayısıyla kutlayarak başarılar diledi.

21. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya da Çakın’a, Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için hazırladığı yayınlardan oluşan Çocuk Meclisi çantası armağan etti.

Çakın da Meclis üyelerine birer çanta armağan etti.
Kaynak: İHA