'Avrupa Baharı' mı başladı?.

Avrupa'da aynı anda binlerce protestocu sokaklara döküldü. Fransa, İtalya, İspanya, Polonya ve Yunanistan'da sokaklar yangın yerine döndü. Polisin orantısız güç kullandığı olaylar akla 'Arap Baharı'nı getirdi. Peki, yaşananlar bir 'Avrupa Baharı'nı mı işaret ediyor?.

'Avrupa Baharı' mı başladı?.
'Avrupa Baharı' mı başladı?.
Avrupa'da aynı anda binlerce protestocu sokaklara döküldü. Fransa'da Paris başta olmak üzere diğer ülkelerin başkentlerinde eylemciler polisle çatıştı, kamu binaları ve polis araçlarını yaktı. Polisin eylemcilere müdahalesi sert oldu. Sanki birileri düğmeye bastı ve aynı anda tüm Avrupa şiddet eylemleri ile yanmaya başladı.

PARİS'TE ÇIKAN OLAYLARDA HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ


Haftalardır şiddet eylemleri dinmek bilmiyor. Gösterciler gece gündüz sokakta polisle çatışıyor. Olaylar her geçen gün artarak devam ediyor. Sendikaların başlattığı grevler, hayatı durma noktasına getirdi.

İSPANYA'DA EYLEMCİLER BARCELONA'YI ATEŞE VERDİ

Şehir adeta cehenneme dönmüş durumda. Sol eğilimli protestocu gençler hükümetin politikalarını protesto etmek için şehri ateşe veriyorlar. Kamu binaları ve araçlarını yakan eylemciler polisle çatışıyor. Barcelona'da başlayan eylemler Madrid ve Sevilla'da devam ediyor.

.BRÜKSEL'DE EYLEMCİLER İLE POLİS ARASINDA MEYDAN SAVAŞI

Olayların fitili başkent Brüksel'de yakıldı. Oradan da Gent şehrine sıçradı. 60 bini kişiyi aşkın protestocu Belçika hükümetinin kemer sıkma politikalarını protesto etmek için sokaklara indi. Eylemciler ile polis arasında çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Bazı eylemciler dükkanları yağmaladı. Brüksel'de adeta meydan savaşı yaşanıyor

YUNANİSTAN'DA ÖĞRENCİLER PARLAMENTOYA YÜRÜDÜ

Çipras hükümetinin sosyal güvenlik yasasını protesto eden öğrenciler sokağa indi. Parlamentonun bahçesine ilerlemeye çalışan göstericileri polis önlemek için gözyaşartıcı gaz kullandı. Göstericiler molotof kokteylleri ile cevap verince olaylar büyüdü. Birçok polis yaralanırken onlarca öğrenci gözaltına alındı

POLONYA'LI PROTESTOCULAR DA AB KARŞITI POLİTİKALARI PROTESTO EDİYOR

Polonya'nın başkenti Varşova'da on binlerce kişi muhafazakar hükümetin AB karşıtı politikalarını protesto etmek için sokaklara döküldü. Dev protestoya 250 bin kişi katılıyor. Başbakanlık binası önündeki protesto bir süre sonra eylemciler ile polis arasında şiddetli çatışmaya dönüştü.

İTALYA-AVUSTURYA SINIRINDA BAŞLAYAN OLAYLAR BAŞKENT ROMA'YA SIÇRADI


İtalya ile Avusturya arasındaki Brennero Sınır Kapısı'nda önceki gece güvenlik güçleriyle göstericiler arasında arbede çıktı. 'Kara blok' isimli 600 kişilik solcu grup, sınırın İtalya tarafındaki istasyonu işgal etmek istedi. 28 kişinin yaralandığı olaylar başkent Roma'ya sıçradı. Tarihi şehir bir anda sokak savaşına döndü. Çok sayıda polis yaralandı.

AVRUPA'DAKİ EYLEMLERİN ARKASINDA NE VAR?

Halka sokağa döken eylem çağrılarının arkasında kim ya da kimlerin olduğu ve neyin amaçlandığı ise merak konusu.

.