Akdeniz Haber Ajansları Birliği 25. Genel Kurulu

Aralarında AA'nın da bulunduğu 22 haber ajansından temsilciler, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bir araya geldi.

Akdeniz Haber Ajansları Birliği (AMAN) 25. Genel Kurulu, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da başladı.

Arnavutluk Haber Ajansının (ATA) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, aralarında Anadolu Ajansının da bulunduğu 22 haber ajansından temsilciler katıldı.

Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta, genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, Akdeniz ülkelerindeki turizm potansiyelini tanıtmak açısından haber ajansları arasındaki işbirliğinin artması gerektiğini belirterek, insanlar arasındaki iletişimin sağlanmasında medyanın önemine işaret etti.

Meta, 'Medya her zaman objektif olmalıdır. Tanıtım, bu işbirliğin önemli odak noktalarından biri. Turistleri çekmek, ülkelerimize yardımcı olacaktır. Bölgenin imajının düzeltilmesi, potansiyellerin arttırılması ve daha fazla turist çekilmesi sağlanacaktır.' ifadelerini kullandı.

ATA Genel Müdürü Gezim Podgorica da organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AMAN'nin işbirliğinin arttırılmasında önemli bir rol üstlendiğini aktardı.

Turizmin ve medyanın turizm potansiyellerinin tanıtılmasındaki öneminin değerlendirileceği AMAN 25. Genel Kurulu yarın sona erecek.

AMAN tarafından yılın en iyi fotoğrafı ödülüne layık görülen AA fotomuhabiri Özge Elif Kızıl da ödülünü yarın alacak.

Toplantıya AA adına Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve Arnavutça-Makedonca Editörü Adnan İdriz katılıyor.
Kaynak: AA