2 Bin Dede Ve Nineye Spor Malzemeleri Dağıtıldı

Pursaklar Belediyesi tarafından 10’uncusu düzenlenecek olan “Dedeler Neneler 2. Bahara Koşuyor” müsabakasına katılmak için kayıt yaptıran 2 bin 12 kişiye ücretsiz olarak eşofman, spor ayakkabı ve şapkaları belediye tarafından verildi.

Pursaklar Belediyesi’nin özgün hizmetlerinden biri olan “Dedeler Neneler 2. Bahar Koşusu” spor müsabakasında heyecan başladı.

2 bin 12 kişinin kayıt yaptırdığı koşu için eşofman, spor ayakkabı ve şapka dağıtımı yapıldı. Pursaklar Belediyesi Tevfik İleri Kültür Merkezi’nde dağıtılan spor malzemeleri için yaşı geçkin ama gönlü genç olan dede ve nineler, sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. 50 ve üzeri yaş grubunun katılacağı yürüyüş için kayıt yaptıranlar, malzemelerini alarak yürüyüşün yapılacağı günü heyecanla beklemeye koyuldu. Pursaklar’da geleneksel hale gelen spor müsabakasından duydukları memnuniyeti ifade eden dede ve nineler, “Bizleri unutmayan Belediye Başkanımız Selçuk Çetin’e teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun” dedi.

5 Haziran Pazar günü saat 10.00’da Osman Bey Caddesi’nden başlayacak olan koşu, Pursaklar Ayyıldız Mahallesi Özgürlük Parkı’nda sona erecek. Koşunun ardından yapılacak olan yağı güreşlerde pehlivanlar er meydanına çıkacak.
Kaynak: İHA