Yıldırım'da Ramazan Ayı Hazırlıkları

Yıldırım Belediyesi tarafından ramazan ayı boyunca her gece bir mahallede ve Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ayının insanları birleştirici önemli bir dönem olduğunu söyledi.

Bu kutsal ayda birlik, beraberlik ve dayanışma duygularına katkı koymayı çok önemsediklerini belirten Edebali, 'Bu amaçla hayata geçireceğimiz etkinliklerimiz ile Yıldırım'da güzel bir dönem yaşanacak. Yıldırım, köklü ve büyük bir aile. Hepimiz bu ailenin birer ferdiyiz. Bu büyük ailemizde birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını en üst düzeye çıkarmak hepimizin görevi. Yıldırım'ı daha iyi noktalara taşımak hepimizin sorumluluğu. Kadim medeniyetimizin bizlere bıraktığı en kıymetli miras hiç şüphesiz ki dayanışma ruhudur.' dedi.

Edebali, ramazan ayının manevi atmosferine uygun etkinliklerle ilçe sakinlerine zengin bir program hazırladıklarını ifade ederek, 'Ramazan boyunca her salı ramazan ilahileri, her çarşamba Geleneksel Türk Tiyatrosu, her perşembe önemli konuklar ile sohbet ve cuma günleri ile hafta sonları da ilahi konserleri ile şiir programları düzenlenecek. Sahne olma özelliğine sahip TIR ile 27 farklı mahallede ramazan coşkusu yaşatılacak. TIR'ın gideceği mahallelerde ayrıca çocuklar için şişme oyun parkları kurulacak.'

Ramazan kutlamalarının diğer merkezi ise Kaplıkaya Cazibe Merkezi olacağını ifade eden Edebali, Ahmet Özhan, Engin Noyan, Vehbi Vakkasoğlu, Hikmet Anıl Öztekin, Adem Topal, Cengiz Küçükayvaz ve İbrahim Sadri, Dursun Ali Erzincanlı gibi isimlerin Yıldırımlılar ile Cazibe Merkezi'nde buluşacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA